Taraftarlar ve dernek temsilcileri eylem yaptı, kullananlar uyuşturucuyu anlattı

Bursa’da uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını belirten Bursaspor taraftarları ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri eylem yaparak, uyuşturucuya karşı tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti. ‘Susma haykır, uyuşturucuya...

Google Haberlere Abone ol
Taraftarlar ve dernek temsilcileri eylem yaptı, kullananlar uyuşturucuyu anlattı

Bursa’da uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını belirten Bursaspor taraftarları ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri eylem yaparak, uyuşturucuya karşı tedbir alınması gerektiğine dikkat çekti. ‘Susma haykır, uyuşturucuya hayır’ sloganları atan eylemciler arasında daha önce uyuşturucu kullanan iki genç de konuştu: "Düğünlerde, asker eğlencelerinde 'Bir kere iç, birşey olmaz' diyerek başlanıyor, arkadaşınızı iyi seçin."

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek temsilcileri ve Bursaspor taraftar derneklerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan Uyuşturucuyla Mücadele Platformu" uyuşturucu madde kullanımının artmasına dikkat çekmek amacıyla, "Sessiz Ölüme Sessiz Kalma" sloganıyla eylem yaptı. Platform adına açıklamayı Makedonya Arnavutluk Kosova Göçmenleri Derneği (MAK-DER) Başkanı Dr. Taner Ödemiş yaptı. Ödemiş, satanlara caydırıcı ceza verilmediğini, bu durumun da uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasına sebep olduğunu dile getirdi.

"DİZİLERDE ÖZENDİRİLİYOR"

Ödemiş, şunları kaydetti: “Son günlerde zararlı maddelerden kaynaklanan ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Adını anmak istemediğim maddelerden ölümler oldu, artık tahammül edilemez noktalara geldi, muhakkak çözüm bulmak zorundayız buna. Uyuşturucuya karşı mücadele konusunda birlikte hareket etme kararı aldık. Önceki gün 18 yaşında bir kardeşimiz uyuşturucudan öldü. Eşlerimizin, çocuklarımızın rahat rahat gezmelerini istiyoruz. Uyuşturucu bağımlılığına bulaşan gençleri kaybediyoruz. Reklamlarda, televizyon dizilerde özendirici kelimeler işleniyor. İsmini vermediğim zararlı maddenin şarkısı var. Bu şarkılar bilinç altına işleniyor ve yarın kullanmasına zemin hazırlıyor. Bu sadece derneklerin işi değil. Kötü örnekleri artık görmek istemiyoruz. Bunlar bizim gençlerimiz."

"BİR KERE İÇ, BİRŞEY OLMAZ" DİYE BAĞIMLI YAPILIYOR

Bursaspor Teksas tribün liderlerinden Necmi Ayyıldız ise "Gençliğimiz susma, haykır uyuşturucuya hayır’ bunu gençlerimizle paylaşmamız lazım." dedi. Eylemde daha önceki yıllarda uyuşturucu kullanan gençler de konuştu. "Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim” şeklindeki atasözüne tafta bulunan Bayram Baydı, "Baktığınızda taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerimiz uyuşturucu kullandığı için çalışmak bile istemiyor. Satanlara da büyük cezalar verilsin. İlk başlarken keyif verici madde olduğu için arkadaşlarımızın hoşuna gidiyor, daha sonra akılları fikirleri her şeyleri madde oluyor. Parayı bulabilmek için değişik yollara başvuruyorlar. Diyelim ki birbirlerine aşılamak istiyorlar. Geçler birbirlerine örnek olması lazımken birbirlerine zarar vermek için her şeyi yapıyorlar. Arkadaşlarımızın birçoğu bu maddelerden kurtulmak isterken çevrelerinden dolayı kopamıyorlar. Ölümler oluyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bırakmak istiyorlar ama yaptıkları mücadeleler yarım kalıyor." diye konuştu.

Maddeyi iyi tanımlayanların bile olduğunu hatırlatan Baydı şöyle devam etti: "Hep, ‘Ne güzel madde, keyif veriyor’ diye gençleri bataklığa sürüklüyorlar. Bunlar bu işten rant sağlıyorlar. Kimse ailesinden aldığı paraları buraya yatırmasın. Gençlerimiz yüzü güleç olsun. Uyuşturucu içen kişiler suratları bozuk, boş hayaller peşine koşuyorlar. Arkadaşlarımızı bu ortamlardan kurtarmazsak gençlerimiz ziyan zebil olur. Kullanan arkadaşlar gidin tedavi olun Allah kurtarsın. Ölümlerin sebebi bu maddelerden kaynaklanıyor. Bir şey sebep oluyor. Gençlerimizin rezil olmasını istemiyoruz. Büyük sorumluluk ailelere de düşüyor. Çocuklarınızı kontrol edin, kaçta gidip kaçta geliyor. Nerelere girip çıkıyor. Düğünde, asker eğlencelerinde ‘iç bir kere bir şey olmaz, bundan içersen bir şey olmaz’ diyerek başlanıyor, sonra bağımlılık yapıyor. Kurtulma şansı var ama çaba göstermesi lazım."

"UYUŞTURUCUYA BATAN GENÇLERİN TEK ÇARESİ KUR’AN"

Uyuşturucu kullandığını anlatan Ercan Şahin de gençlere bir dizi tavsiyelerde bulundu. Şahin, şunları söyledi: "Madde kullanmış bir ağabeyiniz, kardeşiniz olarak sesleniyorum; benim de ailem çok uğraştı, psikiyatriye gittim. Bana, ‘Her şey beyinde biter’ dediler. Gençlerimize, ablalarımıza, annelerimize sesleniyorum; uyuşturucudan kurtulmanın tek yolu var; çocuklarınızı kıbleye doğru yöneltmeniz, camiye göndermeniz Kur’an öğretmeniz. Bunların sayesinde ben kurtuldum Allah’a şükürler olsun. O sahte mutluluklar geldi geçti. Uyuşturucuyla cezaevinde tanıştım, polislerle kavga ettim, dayak yedim. Şimdi de uyuşturucuya hayır diyorum. Hükümetimiz uyuşturucuların satıldığı mahalleleri biliyor, bir an önce bizler kadar siz de elinizi taşın altını koyun. Gençlerimiz ölmesin. İlla bir savcının polisin mi darbe alması lazım, mahallelerde 6 ekibin durması için."

CİHAN

Yorumlar