Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Güney, Midyat’ı ziyaret etti

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Mardin’in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Güney, Midyat’ı ziyaret etti

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Mardin’in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu. Onarımdan geçen Midyat Tapu Müdürlüğü'nü ziyaret eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, burada Mor Gabriel Manastırı hakkında açıklama yaptı.

    İlçe Müdürlüğü ziyareti sırasında Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı Vakıf Başkanı Kuryakus Ergün, vakıf avukatları Mahmut Güven ve Rudi Sümer de hazır bulundu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokratikleşme Paketi’nde açıkladığı Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı'na ait 12 parselin Manastıra iade edilmesi, konusuna değinen Güney, “Ülkenin bütün insanlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin veya dışarıdan gelip de Türkiye’den gayrimenkul almış yabancıların da buradaki gayrimenkullerinin teminatı devlettir.” şeklinde konuştu.

    Güney, "Kanun ve Anayasa'nın 35. maddesinin bu teminatı sağlıyor. Çözüm için tarih vermek doğru olmaz. Mahkeme var, bürokrasideki yazışma var. Onun değerlendirmesi var. Bizim kurumumuzla ilgili konular belli. Burada 12 parsel var. Diğerlerinin mahkemesi kesinleşmiş, ormanla ilgili varsa o da orman kanununda belki yapılacak değişiklikle o da o yönü ile çözülür. Ama sonuçta bunlar her halükarda çözülecek.” ifadelerini kullandı.

    Benzer davaların yalnız Mor Gabriel Manastırı’ndan ibaret olmadığını işaret eden Güney, "Burada sadece Mor Gabriel Manastırı'nın meselesini söylemiyorum. Yani bugün Türkiye'de bu havalide Mardin çevresinde olsun, Türkiye'nin herhangi bir ilinde olsun buna benzer sorunlar var. Her meşrebi, her kişiyi, her dine mensup insanları ilgilendiren buna benzer sorunlar var.” dedi.

    İlçe müdürlüğünde gerekçeleştirilen ziyarette; Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’in yanı sıra Şanlıurfa Bölge Müdürü Cengiz Yıldız, bölge şube müdürleri, İlçe Müdürü Yahya Hazar hazır bulundu.

    Öte yandan Mor Gabriel Vakfı avukatlarından Mahmut Güven ise “Tapuları almak için tapuya müracaat ettik sonucunu bekliyoruz. Genel müdürün açıklamaları çok olumlu sorunun çözüleceğini söylüyor, bekliyoruz işte.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar