Tape protestosuna para cezası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki tape görüşmelerinin kamuoyuna yansımasından sonra, Eskişehir’de olayı protesto edenlere para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol
Tape protestosuna para cezası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki tape görüşmelerinin kamuoyuna yansımasından sonra, Eskişehir’de olayı protesto edenlere para cezası kesildi. Polisin, eyleme katılan yaklaşık 70 kişiye, Kabahatler Kanunu'na göre, ‘yol kapatma, trafiği engelleme ve işgaliye' suçlarından 313’er TL para cezası kestiği öğrenildi.

AK Parti’nin seçim bürolarına zarar veren 12 kişi hakkında ise polise mukavemet ve hakaret ile bir esnafın dövülmesi ile ilgili olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşüne Muhalefetten dava açılması için suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi. Söz konusu kesilen cezaların ilgili eylemcilere posta ile gönderileceği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal arasındaki ses kayıtlarının internet sitelerine düşmesinden sonra, Eskişehir’de Espark önünde toplanan bir grup, ses tapelerini protesto etti. Espark önünden yürüyüşe geçen eylemciler, daha sonra Bağlar Caddesi'nde bulunan AK Parti seçim bürosuna sprey boyalarla yazı yazdı. Eylemciler, bu kez Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nde AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Harun Karacan’ın seçim bürosunun camlarına yazılar yazdı. Buradan geçişlerine izin vermeyen polis ile kendilerine küfür ederek sopa ile saldıran S.Ö. adlı kişiyi dövdü. Polis ise S.Ö.’yü eylemcilerin elinden linç edilmekten son anda kurtardı. Polis, eylemcileri gaz sıkıp, ses bombası atarak dağıttı. Eylemciler de burada bir süre caddeyi işgal ederken, polise taş, sopa ve şişelerle saldırdı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, kameralardan tespit ettiği yaklaşık 70 göstericiye, daha önceki Gezi Parkı eylemlerinde olduğu gibi para cezası kestiği öğrenildi. Buna göre, polisin kimliklerini tespit ettiği 70 eylemciyi, Kabahatler Kanunu'na göre, ‘yol kapatma, trafiği engelleme ve işgaliye' suçlarından 313’er TL para cezası kestiği kaydedildi. Ayrıca, 12 gösterici hakkında da polise mukavemet ve hakaret nedeniyle 2911 sayılı yasaya muhalefetten cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

POLİSTEN İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Olaylardan sonra, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Birimi imzası ile bir açıklama yapıldı. Açıklamada, göstericilerin Türk bayraklı bir iş yerine saldırdıkları ve dövdükleri şahısın beyin kanaması geçirerek, bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Ancak bu açıklamadan 3 saat sonra Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden ikinci bir açıkla yapıldı. ‘Düzeltme’ adılya gönderilen açıklamada, ‘Türk Bayraklı iş yeri ile dövülen şahsın beyin kanaması geçirdiği’ şeklindeki ifadeleri kaldırması dikkat çekti. Polisin ilk açıklamada geçtiği ‘Türk bayraklı’ iş yerinin AK Parti Tepebaşı İlçe Belediye başkan adayı Orhan Soydaş’ın seçim bürosu olduğu öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar