Tanrıyar: Dinçöz psikolojik tedavi görmeli, birilerinin oyununa geldi

Yapımcı Can Tanrıyar, eski eşi şarkıcı Petek Dinçöz'e karşı 1 ay süreyle şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içiren söz ve davranışlarda bulunulmaması kaydıyla koruma tedbiri kararı aldırdı.

Google Haberlere Abone ol
Tanrıyar: Dinçöz psikolojik tedavi görmeli, birilerinin oyununa geldi

Yapımcı Can Tanrıyar, eski eşi şarkıcı Petek Dinçöz'e karşı 1 ay süreyle şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içiren söz ve davranışlarda bulunulmaması kaydıyla koruma tedbiri kararı aldırdı. Tanrıyar, Dinçöz'ün psikolojik tedavi görmesi gerektiğini, birilerinin oyununa ve gazına geldiğini iddia etti.

Şarkıcı Petek Dinçöz, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında eski eşi Can Tarıyar hakkında çeşitli iddialarda bulunmuştu. Dinçöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da korunma için yardım istemişti. Bu iddialar üzerine Tanrıyar, haksızlığa uğradığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

Avukatı Hande Karasu aracılığıyla 18 Nisan'da İstanbul 10. Aile Mahkemesi’ne başvuran Tanrıyar, Dinçöz'e karşı 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadınlara Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu'na göre lehine koruma kararı uygulanmasını talep etti.

Mahkemeye sunulan dilekçede, Tanrıyar'ın Dinçöz ile 10 yılı aşkın bir süre evli kaldığı ve çiftin 2010 yılında boşanarak yollarını ayırdığı hatırlatıldı. Dinçöz'ün daha sonra şiddet ve tehdit içerikli davranışlarla hasmani bir tutum içerisine girdiği, psikolojik savaş başlattığı ve asılsız, küçük düşürücü ithamlarda bulunduğu öne sürüldü. Dilekçede, şiddet uyguladığı belirtilen Petek Dinçöz hakkında ilgili kanun maddeleri uyarınca tedbirlere hükmedilmesi talep edildi.

Talebi yerinde gören İstanbul 10. Aile Mahkemesi, Dinçöz'ün 1 ay süreyle, mağdur Can Tanrıyar'a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına hükmetti.

Dinçöz'e, bu kararın gereklerine aykırı hareket etmesi halinde 3 günden 10 güne kadar ve aykırılığı her tekrarında ise 15 günden 30 güne kadar zorlama hapse tabi tutulacağı uyarısında bulunulmasına da karar verdi.

Adliyede basın mensuplarının sorularını cevaplayan Tanrıyar, Dinçöz’ün iddialarını yalanladı. Tanrıyar, “Petek Hanım’ın artık bana bu şekilde suçlamalarda bulunması, konuşmasını mahkeme bir ay süreyle yasakladı. Artık benimle ilgili bu tip şeylere mahkeme tedbir koydu. Alınan karara teşekkür ediyorum. Çünkü günlerdir hiç alakam olmayan konularla o kadar çoluğuma çocuğuma mahçup duruma düşmüştüm.” dedi.

Ailenin Korunması ve Kadınlara Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamıda karar çıktığını ifade eden Tanrıyar, “Ben şahsen Türkiye’de yüzde 90 hanımların mağdur olduğunu düşünenlerdenim. Ama bizimki farklıydı. Hakikaten farklı olduğunu mahkeme de gördü ki benim Petek’ten korunmama dair bir karar verdi.” ifadelerini kullandı.

“Başbakan sizi aradı mı, ona iletmişti. Başbakanlıktan devreye girildi mi bu konuda size birşey iletildi mi?” sorusu üzerine Tanrıyar, “Öyle bir şey yok. Çünkü bunun yeri mahkemeler. Ben öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Olsa zaten direkt beni ararlardı. Şöyle bir durum var, bu bir yıl önceki savcılığa yapılan başvuru. Sözü edilen kişiler hep ifadelerini verdiler. Ama geçen hafta yeniden bir gündem oluşturulmaya çalışıldı. Sonuçta bu ülkede kararları veren yer mahkeme, Başbakanlık değil. Başbakanın böyle bir konu içinde olduğunu sanmıyorum. Ama ben olmasını ister miyim? Şahsen bu duruma gelmeden isterdim. Çünkü aylardır şunu söylüyorum, ne olur beni bu kızdan kurtarın. Bir büyüğün araya girmesini, bizi karşı karşıya oturup benim hiçbirşey istemediğimi anlatabileceğim bir durumun olmasını 1,5 yıldır istiyorum. Keşke Başbakanımız araya girseydi.” şeklinde konuştu. Dinçöz’ün kaset iddiaları hatırlatılan Tanrıyar, en ufak da olsa böyle bir olayın olmadığını ileri sürdü.

Dinçöz’ün neden böyle bir şey yapmış olabileceği şeklindeki soruya Tanrıyar, “12-13 sene beraber olduğumuz kadınla ilgili kötü konuşmak istemiyorum. Kızın ruh halinin iyi olmadığını düşünüyorum. Birilerinin çok kötü gazına geldiğine inanıyorum. Bunları bana yapmazdı diye düşünüyorum. İnsanın birlikte yaşadıkları hakkında kötü konuşmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Kızı çok kötü oyuna ve gaza getirdiler.” iddiasında bulundu.

“Şoför ve Oya Aydoğan da dövdüğünüze şahit olduklarını söylediler. Doğru mu?” sorusuna Tanrıyar, “Şahit olanlar, adliye gelirler. Yok böyle bir şey. Biz nasıl geliyoruz. Avukatım çağırdı 'mahkeme karar verecek' dedi. Hemen anında geldim.” cevabını verdi.

Dinçöz’ü kimlerin oyuna ve gaza getirdiği sorusu üzerine Tanrıyar, “Benim anladığım kadarıyla, polemiğe girmek istemiyorum ama birlikte çalıştığı insanlar kendi menfaatleri için çukura attılar. Bu kız bu duruma düşmeyi hak etmedi. O iyi bir kızdı. Bu kızı ne hale getirmişler. Ben niye bu kızla ilgili kötü konuşmuyorum? Çünkü bu kızın gerçekten psikolojik tedaviye ihtiyacı var. Şu kadar bir delil, bir konu olsa bize, bir erkeğe mahkeme koruma kararı vermez.” açıklamasında bulundu.

Tanrıyar’ın avukatı Hande Karasu da, “Çok nadir olarak erkeklere verilen bir karar. Talebimiz uygun bulundu, Petek Hanım kusurlu bulundu.” ifadelerini kullandı.

Dinçöz ile dost kalmak istediğini kaydeden Tanrıyar, “Bir gün gelecek siz Petek’i de burada göreceksiniz. Allah onun gözünü açacak. ‘Ben çok kızgındım öfkeliydim Can’a bu iftiraları attım’ diyecek. Ondan sonra ne olur? Tekrar beraberlik mi olur? Olmaz. Benim istediğim bir şey var biz dost kalalım, abi kardeş kalalım.” dedi.

Dinçöz’ün parası bitiği için bu iddialarda bulunduğu hatırlatılan Tanrıyar, “Parası bitti deniliyor. Peteğin işleri 2 yıldır iyi gitmiyorsa bunun sebebi ben olamam. Türkiye’de durdurulacak şeyler vardır. Türkiye’de iyi bir şarkıyı hiç kimse durduramaz. Başbakan da durduramaz. İyi bir şarkı yaparsanız gümbür gümbür çınlar ve işinize bakarsınız. İşler iyi gitmediği için Petek yine bunu yapmazdı. Yanındakiler bana göre dedilerki ‘sansasyon yaratırız bununla.’ Ama sansasyon afedersiniz bel altı kullanılarak yapılmaz. Benim iki tane çocuğum var. Onun kadınlığı için çok kötü, ben kendimi geçiyorum çocuklarım için çok kötü. Her gittikleri yerde ‘babanda porno var mı?’ diye soruyorlar. Bakın şu karar çıkmasına rağmen bugün Petek arasa ‘öfkemden yaptım, beni doldurdular’ vesaire desin ben bir dakikada el sıkışıp ayrı yollara gitmeye hazırım.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Yorumlar