Tanrıkulu: Fezlekeler konusunda 18 Mart için Meclis'i toplantıya çağıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, fezlekeler konusunda 18 Mart için Meclis'i toplantıya çağıracaklarını belirterek, "Fezlekelerin Meclis gündeminde görüşülmesi için gereken çabayı göstereceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: Fezlekeler konusunda 18 Mart için Meclis'i toplantıya çağıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, fezlekeler konusunda 18 Mart için Meclis'i toplantıya çağıracaklarını belirterek, "Fezlekelerin Meclis gündeminde görüşülmesi için gereken çabayı göstereceğiz. Yani iktidar bu içerikleri gizleyerek önleyemez, topluma her bakımdan mal olmuştur." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar, Ercan Karakaş ve Dursun Bulut, bölge gezisi kapsamında Muş'a geldi. Çeşitli ziyaretler ardından, basın toplantısı düzenleyen Sezgin Tanırkulu; Hakkari, Van, Ağrı, Elazığ ve Bingöl gezilerinin ardından Muş'a geldiklerini söyledi. Daha sonra Bitlis ve Siirt'e gideceklerini ifade eden Tanrıkulu, bölge gezisini Siirt'le tamamlayacaklarını açıkladı.

CHP'nin, diğer seçimlerden farklı olarak saygın adaylarla seçime gittiğini ifade eden Tanrıkulu, “Bölgede çatışmanın olmadığı bir ortamda, seçim ortamı da daha demokratik bir yarışı kendisiyle beraber getirmiş. Bu sürecin bütün ülkede, bölgede devam etmesini temenni ediyoruz. Muş'ta da demokratik bir seçim ortamı var. Bu ortamın da sandığa yansımasını bekliyoruz. Muş adayımız uzun bir müddet siyasette bulunmuş, Muş'un köklü ailelerinden bir kişilik, partimiz adına başarılar diliyoruz.” dedi.

Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili açıklamalarda da bulunan Tanrıkulu, şunları söyledi: “Bugün, aynı zamanda dünden itibaren Türkiye'nin vicdanı kanıyor. Bir Berkin Elvan gerçeği var. Bütün Türkiye ayakta, vicdan sahibi kurumlar ayakta. Biz de burada, Muş'ta başsağlığı dileğimizi gönderiyoruz. Bugün aynı zamanda 12 Mart 1971'de ülkemizin gençleri katledilmişti. 33. yıl dönümü, onların anısına ve Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuyoruz. Fezlekelerin daha önce iade edilmesi usule aykırıdır. Meclis Başkanı'nın tutumu doğru değil. Niçin bu zamana kadar uzadı? Fezlekelerin içeriği kamuoyundan saklansın. Meclis'i toplantıya çağırma sayımız var. Tabii ki toplantıya çağırma yetmiyor. Aynı zamanda toplantı yeter sayısı olması lazım, onun da iç tüzüğe göre 183 olması lazım. Bizim sayımız buna yetmiyor. Bizim 134 milletvekilimiz var. MHP ve BDP'ye çağrı yapıldı, her iki parti de bu çağrıya olumlu yanıt verdiler. 18 Mart için Meclis'i toplantıya çağıracağız. Fezlekelerin Meclis gündeminde görüşülmesi için gereken çabayı göstereceğiz. Yani iktidar bu içerikleri gizleyerek önleyemez, topluma her bakımdan mal olmuştur.” Yapılan basın açıklamasından sonra CHP heyeti, kendi parti üyeleri ile toplantıya geçti.
CİHAN

Yorumlar