Tanrıkulu: Dün çıkan kaset doğruysa siyasi bakımdan tam bir rezalet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüntülerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığı iddiasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: Dün çıkan kaset doğruysa siyasi bakımdan tam bir rezalet

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın görüntülerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığı iddiasını değerlendirdi. Tanrıkulu, “Eğer dün çıkan kaset doğruysa siyasi bakımdan tam bir rezalet. Ses kayıtları üzerine çok konuştuk. Başbakan bugüne kadar da diğer ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını hiçbir yerde ifade etmedi.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün seçim çalışmalarına katıldı. Tanrıkulu, Deniz Baykal'a kurulan kaset komplosunun Başbakan Erdoğan tarafından hazırlandığına ilişkin Başbakan'a ait olduğu söylenen ses kaydı hakkında değerlendirmede bulundu. Tanrıkulu, “Eğer dün çıkan kaset doğruysa siyasi bakımdan tam bir rezalet. Ses kayıtları üzerine çok konuştuk. Başbakan bugüne kadar da diğer ses kayıtlarının kendisine ait olmadığını hiçbir yerde ifade etmedi. Ve yakın dönemde de Sayın Baykal'a ilgili o ses kayıtlarının kendisinin olmadığını ifade etti birçok yerde." diye konuştu. Sarıgül ise konu ile ilgili soruyu cevap vermedi.

SARIGÜL: HİÇBİR VELİMİZ OKULLARIMIZA AİDAT ÖDEMEYECEK

Program da konuşan Mustafa Sarıgül ise, 5 yıllık süre içerisinde yıkılıp yapılmayan hiçbir okulun kalmayacağını söyledi. Sarıgül, “Buradaki amacım şu 2.5 milyon öğrencimiz var onlar okullarında huzurlu olsun, mutlu olsun. Öğrencilerimiz gerekli eğitimi alırken mekanlarının, fiziki ortamlarının da son derece iyi olması lazım. Bunları yaparken bütün okullarımızın temizlik hizmetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceğiz. Okul aile birliklerimizin imkanlarını çok iyi noktaya taşıyacağız. Hiçbir velimiz okullarımıza aidat ödemeyecekler.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütün toplu taşıma araçlarının öğretmen ve öğrencilere ücretsiz olacağını söyleyen Sarıgül, şöyle devam etti: “Göstergeç kartını ayın 30’undan sonra inşallah uygulamaya koyacağız. Bütün öğrencilerimiz eğitim günü başladığından eğitim günü bitene kadar göstergeç kartıyla belediyemizin bütün ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanacaklar.”

Öte yandan; seçim çalışmalarına Dolapdere’de bulunan Hüviyet Bekir İlkokulunda devam eden Sarıgül’e Sezgin Tanrıkulu’nun yanı sıra; Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil ve oğlu Ömer Sarıgül eşlik etti.
CİHAN

Yorumlar