Tanrıkulu: Davutpaşa davasında cezalar olumlu ama yetersiz

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Davutpaşa davasında verilen kararı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, cezaların olumlu, ama yetersiz bulduğunu söyledi. Tanrıkulu verilen cezaların devam eden davalara...

Google Haberlere Abone ol
Tanrıkulu: Davutpaşa davasında cezalar olumlu ama yetersiz

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Davutpaşa davasında verilen kararı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, cezaların olumlu, ama yetersiz bulduğunu söyledi. Tanrıkulu verilen cezaların devam eden davalara emsal olması açısından önem arz ettiğini belirtti.

Sezgin Tanrıkulu, Bakırköy Adliyesi’nden çıkışında basın mensuplarına mahkeme kararını değerlendirdi. Tanrıkulu, “Ocak 2008’de Davutpaşa’da meydana gelen patlamada ölen işçilerle ilgili dava bugün sonuçlanmış durumda. Karar ile dönemin zabıta müdürü ile ruhsat müdürü 7'şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar ve cezaları ertelenmedi. Yine mülk sahibi 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldılar ve cezaları ertelenmedi. Tabi bunların ceza almış olup ve cezalarının ertelenmemiş olması önemli. Asıl önemli olan ceza alması gereken Zeytinburnu Belediye Başkanı'na mahkeme ceza vermedi. Burada asıl sorumlu olan, 20 yıldır belediye başkanlığını yürüten ve denetim görevini yerine getirmeyen ve görevini kötüye kullanan belediye başkanıdır.” dedi.

Mahkemenin bu konuda eksik ve yanlış karar verdiği düşüncesinde olduğunu ifade eden Tanrıkulu “Ama yine de bir kısım sanıkların ceza almış olması ve cezalarını ertelenmemiş olması, bundan sonrası bakımından ve hala devam eden davalar bakımından önemlidir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar