Tanksız, topsuz, uçaksız ilk Zafer kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye'de bu yıl farklı bir şekilde kutlanıyor. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş Ankara'da Anıtkabir'e akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Tanksız, topsuz, uçaksız ilk Zafer kutlaması
30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye'de bu yıl farklı bir şekilde kutlanıyor. Etkinliklerde bu yıl zırhlı askeri araçlar ve savaş jetleri kullanılmayacak. Sadece askeri okul öğrencilerinin geçit törenleri yapılacak. Kutlamanın ana merkezi ise Ankara'da Anıtkabir oldu. Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş Ankara'da Anıtkabir'e akın etti. 

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günükutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri bırakıldı. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ANKARA

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, yüksek yargı kurumu başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ve diğer devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı. 

İZMİR

30 Ağustos Zafer Bayramı, İzmir'de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu anıta çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Vali Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, daha sonra valilikte tebrikleri kabul etti. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam edilen törenlerde Ayyıldız, Recep ve Kocaoğlu, halkın bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı adına konuşan Personel Yüzbaşı Mehmet Ağır, kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi'nin, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Anadolu'nun dört bir yanında sağlanan milli birlik ve beraberliğin sonucu olduğunu belirtti. Tören, yaya askeri birliklerin geçişiyle tamamlandı.

ÇANAKKALE

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Çanakkale'de tören yapıldı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Buradaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Yorumlar