Tankın üstünde korkusuzca mücadele etti

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önündeki tankın üstüne çıkan ve içindeki askeri durdurmak için 5 dakika boyunca mücadele eden Güneş, hareket eden tank kulesindeki namlunun çarpması sonucu düşerek yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Tankın üstünde korkusuzca mücadele etti
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önündeki tankın üstüne çıkan ve içerisindeki askeri durdurmak amacıyla 5 dakika süresince mücadele eden Osman Güneş, hareket eden tank kulesindeki namlunun çarpması sonucu düşerek yaralandı. Güneş, kırılan bacağına rağmen götürüldüğü hastaneden çıkarak tekrar tankların bulunduğu yere gitti.

Tankın üstündeki mücadelesi bazı vatandaşlarca cep telefonuyla görüntülenen Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Kızılay'da yürüyüş yaptığını ve daha sonra uçakların geçtiğini gördüğünü söyledi.

Uçakların birkaç kez bulunduğu bölgeden geçtiğini belirten Osman Güneş, bunu Suriye'ye yapılan bir harekat olarak değerlendirdiğini, aklına hiç darbe girişimi gelmediğini aktardı.

Daha sonra tanklar gördüğünü ve bu sırada darbe girişimi söylentilerini duyduğunu ifade eden Güneş, "3 tank Genelkurmay Başkanlığına doğru seyrediyordu. Birisinin peşine düştüm. O tankı sürekli olarak takip ettim. Tank araçları eziyor, vatandaşların üstüne gidiyordu. Genelkurmay Başkanlığının önüne gelindiğinde, tankın üstüne çıkıp içindeki askeri ikna etmek istedim." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 5 dakika süresince tankın üstünde durduğunu ve bu sırada tankın namlusunun bulunduğu kulenin asker tarafından sürekli hareket ettirildiğini anlatan Osman Güneş, böylece üzerindekilerin düşürülmek istendiğini belirtti.

  "TANKI ATEŞE VERMEK İSTEDİM"

Tankın içine girmeye çalıştığını, ancak sürücü kısmına giriş yapılan kapağın kilitli olduğunu ifade eden Güneş, şunları kaydetti:
"Tankın namlusunun bulunduğu alan sürekli hareket ediyordu, hiç durmuyordu. Beni düşürmek istiyorlardı. Bu sırada yakıt deposunu gördüm. Orayı kırıp yakıtın bulunduğu yeri ateşe vermek istedim. Bu sırada üzerimize doğru ateş edildi. Açılan ateşten korunmak istediğim sırada, dönen tankın namlusu sırtıma çarptı ve düştüm."

İki vatandaşın kendisini hastaneye götürdüğünü anlatan Osman Güneş, doktora geri gitmek istediğini söylediğini ve bunun üzerine de sağlık görevlilerinin bacağını sararak kendisini gönderdiğini, tekrar Genelkurmay Başkanlığı önüne gittiğini aktardı.,



 "VATANA DEĞİL BACAĞIM,CANIM FEDA OLSUN"

Yaralandığı sırada kendisine yardım etmek isteyen 2 kişinin de helikopterlerden açılan ateş sonucunda yaralandığını dile getiren Güneş, tankın üstünden düştüğünü gören bir başka vatandaşın kendisini o bölgeden kurtardığını belirtti.

Dört gün sonra ayağının üstüne basamaması üzerine tekrar hastaneye gittiğini ifade eden Osman Güneş, burada yapılan kontrollerde bacağının 2 yerden kırıldığının belirlendiğini söyledi.

Bacağı alçıya alınan Güneş, 45 gün sonra alçının çıkarılacağını, doktorların ömür boyunca yürümede zorluk çekebileceğini
söylediklerini de kaydetti.

Osman Güneş, "4 gün sonra bacağımın kırıldığını öğrendim. Ama canım hiç yanmadı. Kendimle gurur duydum. Vatana değil bacağım, canım feda olsun. Yine olsun, yine giderim. Bunun gibi gurur verici hiçbir şey yok. Vatan için bir işe yarıyorsun. Bundan dolayı acı duymuyorum. Şehit olmak istiyordum ama, şans bacağımız kırıldı." diye konuştu.

Yorumlar