Tanker faciasında 1 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin infilak etmesi sebebiyle yaralanan 67 kişiden 1'i hayatını kaybetti. Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Bingöl, Elazığ ve Erzurum'da tedavi altına alınan diğer yaralılardan 15'inin durumu ağır....

Google Haberlere Abone ol
Tanker faciasında 1 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin infilak etmesi sebebiyle yaralanan 67 kişiden 1'i hayatını kaybetti. Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Bingöl, Elazığ ve Erzurum'da tedavi altına alınan diğer yaralılardan 15'inin durumu ağır. Olaydan sonra kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolunun trafiğe açılması için de çalışmalar sürüyor.

Son dönemlerde yol kapatma eylemleriyle gündeme gelen Diyarbakır’ın Lice ilçesi dün gece büyük bir facianın eşiğinden döndü. Bingöl’den yola çıkan LPG tankeri, Lice ilçesi Tuzla köyü yakınlarında, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yoldan geçen 2 otobüste bulunanlar ve köylüler, olay yerine koşarak el birliğiyle şoförü kurtardı. Birkaç dakika sonra büyük bir gürültüyle patlayan tanker, bölgeyi adeta cehenneme çevirdi. Alev topuna dönüşen tankerin patlaması 30 kilometre uzaktan bile duyuldu. Çevrede bulunan iki otobüsün yolcuları ve köylüler, bir anda alevlerin arasında kaldı. 1 kişi hayatını kaybederken, 66 kişi yaralandı. Bölgeye intikal eden ambulanslar, yaralıları Diyarbakır, Batman, Bingöl ve Şanlıurfa’daki hastanelere taşıdı. Vücutlarında çeşitli derecelerde yanık oluşan yaralılardan 15’inin durumu ağır.

Diyarbakır dün geceyi ayakta geçirdi. Lice ilçesi Tuzla köyü yakınlarında gece saat 24.00 sularında patlayan LPG yüklü tanker, yürekleri ağza getirdi. Bingöl istikametinden gelen tanker, Abalı Karakolu’nu geçtikten sonra Lice kavşağına varmadan Tuzla köyü girişinde devrildi. O sırada yoldan geçen 2 otobüs, kazayı fark ederek durdu. Köylüler de olay yerine koştu. Koltukla direksiyon arasına sıkışan tanker şoförü kurtarıldı. Ancak meydana gelen gaz sıkışması sebebiyle tanker birkaç dakika sonra infilak etti. Çevre il ve ilçelerden onlarca ambulans ve itfaiye aracı bölgeye sevk edildi. Geçmişte terör olaylarının sıkça yaşandığı bölgeye güvenliğin sağlanması için çok sayıda asker intikal ettirildi. Yaralılar ambulans ve helikopterlerle hastanelere kaldırıldı. Diyarbakır’daki yanık üniteleri yetersiz kaldığı için bazı yaralılar Adana, Malatya ve Elazığ'a nakledildi. Olayın ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Kışanak, "Lice ilçemizde büyük bir facia yaşandı. Hepimiz çok üzgünüz. Geçmiş olsun. Hepimizin duası, yaralıların sağlıklarına kavuşmasıdır. Çok sayıda yaralı var ve durumları ciddi. Umarım daha üzücü bir haberle sarsılmayız." dedi.

Olay sebebiyle Diyarbakır-Bingöl karayolu gece boyunca kapalı kaldı. Soğutma çalışmalarının ardından olay yeri incelemesi yapıldı. Yolun trafiğe açılabilmesi için enkaz haline dönüşen araçların kaldırılması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar