Taner Yıldız ateş püskürdü!

Taner Yıldız ateş püskürdü , enerji ve tabii kaynaklar bakanı , pkk , doğalgaz

Google Haberlere Abone ol
Taner Yıldız ateş püskürdü!


 Taner Yıldız ateş püskürdü!

''Ellerinden gelse Nişantaşı’ndaki vatandaşlarımızı da elektriksiz ve gazsız bırakırlar''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bu gece Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum gaz boru hattında yapılan patlama hakkında açıklamada bulundu. ANS PRESS’in  "Hürriyet''ten edindiği bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın bu olayı işlediğini söyledi ve yaptıklarına eleştiride bulundu.

 

"Bunlar, ellerinden gelse sadece Çukurca’da yaşayan kardeşlerimizi değil, Nişantaşı’nda yaşayan vatandaşlarımızı da elektriksiz, doğal gazsız bırakma derdinler.’’

 

Taner Yıldız yaşanan olay ile ilgili yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada Bakan Bakü-Tiflis-Erzurum (Şahdeniz) boru hattının Sarıkamış Yağbasan köyü yönündeki kısmına terör örgütü tarafından saldırı yapıldığını ve patlama sonucu gaz naklinin durduğunu belirtti.

 

Yıldız açıklamasında şunları kaydetti, terör örgütleri bugüne kadar Silopi elektrik hattı, İran-Türkiye doğalgaz borusu, Kerkük-Yumurtalık petrol borusu, Mardin’deki transfarmator ve Çukurca elektrik hattına yaptıkları saldırılarla söz konusu bölgede yaşayan vatandaşların en öncelikli ihtiyaçlarını karşılamalarına engel olmak istiyorlar.

 

Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum boru hattı

 

"Bu menfur saldırılardan en çok bölgede yaşayan kardeşlerimiz zarar görüyor. O bölgeden gelen tepkiler, şikayet mektupları, vatandaşlarımızın terör örgütünden son derece rahatsız olduğunu gösteriyor. Bu geceki saldırıda Erzurum'dan ülkemizin batısına doğal gaz nakleden Bakü-Tiflis-Erzurum hattı hedefe alınmıştı".

 

Bakan, terör örgütünün bu saldırılarına devletin gerekli cevabı vereceğini söyledi.

 

 

Yorumlar