Tandoğan: Boyabat’ta işsizlik yok mesleksizlik var

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Nuh Tandoğan, şehirde işsizlik değil mesleksizlik olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tandoğan: Boyabat’ta işsizlik yok mesleksizlik var

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Nuh Tandoğan, şehirde işsizlik değil mesleksizlik olduğunu söyledi. İş arayanların ‘Münasip iş, masa başı iş’ gibi söylemlerle iş aradığını söyleyen Tandoğan, firmaların meslek sahibi eleman bulmada sıkıntı yaşadığını ve haliyle işçi bulmada zorlandıklarını ifade etti.

Boyabat TSO Başkanı Tandoğan, yaptığı açıklamada, Boyabat ve çevresinde birçok fabrika ve iş alanları olduğunu ve bu fabrikaların meslek sahibi işçi bulmakta sıkıntı çektikleri halde ilçede birçok genin işsizlikten yakındığını ifade etti. Tandoğan, İŞKUR’un son yıllarda Toplum Yararına Çalışma Programı (TYPÇ) kapsamında işe aldığı kişilerin gençliği tembelliğe ve meslek sahibi olmaktan uzaklaştırdığını da söyledi. Boyabat’ta yaklaşık 400 kişinin her yıl dönüşümlü olarak bu projeden faydalandığını belirten Tandoğan, "Yapılan uygulama geçici de olsa aile ve ilçe ekonomisine bir katkı sağlamış olabilir. Ancak bu gençliği hem tembelliğe hem de mesleksizliğe itiyor. Bu, bir babanın her gün çocuğunun cebine para koyarak, çocuğun iş aramasına benziyor. O çocuk parasız kalmadığı sürece, iş bulması da imkansız olur. Fabrikalarımız usta bulamıyor. İddia ediyorum. Boyabat’ta işsizlik yok, mesleksizlik var. Herkesin cebinde en az ya bin 500 liralık ya da iki tane telefon var. Bunun neresi işsizlik." dedi.

Boyabat’ta ekonomik canlılığın daha da artması için oda olarak sürekli bir arayış içerisinde olduklarını belirten Tandoğan, son olarak sivil toplum kuruluşları (STK) ile ortak toplantılar yaparak, Boyabat’ın mevcut sorunları ve çözümleri ile ilgili kararlar aldıkların söyledi. Son yapılan toplantıda ortak kararların ortaya çıktığını ifade eden Tandoğan, "Memleketin ekonomik durumu ile ilgili her türlü açıklamayı yapmaya yetkiliyiz. Bu bağlamda, STK’larla yaptığımız ortak toplantıda Sinop Üniversitesi’ne bağlı fakültelerin Boyabat’ta açılması, çevre yolunun bir an önce açılması, yeni hastane ve kadronun temini, hava kirliliği, içme suyu projesi, orta ölçekli sanayi kuruluşlarının desteklenmesi ve artırılması gibi konularda ortak görüşler beyan edildi. Bu bağlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye’de en az teşvik alan ilin Sinop olduğuna da dikkat çeken Tandoğan, son teşvik alan iller içerisinde Sinop’un 25 bin 700 lira aldığını ifade etti. Sinop’un 500 bin ve üzeri teşvik alabilen iller statüsünde olması gerektiğine dikkat çeken Tandoğan, şöyle devam etti: "Biz Türkiye’de binde 1 miyiz ki bu muameleye tabi tutuluyoruz. Daha çok teşvik için her kapıyı çalacağız. Çalışan, üreten Allah’ın dostu, elinden geldiği halde çalışmayan üretmeyen ise Allah’ın düşmanıdır."
CİHAN

Yorumlar