Tanal: Hukuk iktidarın talep ve istekleri doğrultusunda eğilip bükülmesin

Gözaltında bulunan polisler için İstanbul Adliyesi önüne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Adil yargılama ilkesi uyarınca insanlar yargılanmalı, hukuk iktidarın talep ve istekleri doğrultusunda eğilip bükülmesin" dedi. CHP'li...

Google Haberlere Abone ol
Tanal: Hukuk iktidarın talep ve istekleri doğrultusunda eğilip bükülmesin

Gözaltında bulunan polisler için İstanbul Adliyesi önüne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "Adil yargılama ilkesi uyarınca insanlar yargılanmalı, hukuk iktidarın talep ve istekleri doğrultusunda eğilip bükülmesin" dedi.

CHP'li Tanal, adliye önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hepimizin talebi, hepimizin arzusu, hepimizin isteği şudur: Birincisi adil yargılama ilkesi uyarınca insanlar yargılansın. İkincisi amacımız, emelimiz, isteğimiz, arzumuz kişiye özgü hukuk uygulanmasın. İktidarın talep ve istekleri doğrultusunda hukuk eğilip bükülmesin" diye konuştu. Kendisinin bir milletvekili olduğunu ifade eden Tanal, anayasanın 141. maddesi ile Ceza Muhakeme Kanunun 182. maddesinde duruşmaların aleni ve halka açık olduğunun belirtildiğini söyledi. Mahkeme yargıcının 3 avukattan fazla avukatı duruşma salonuna almadığını iddia eden Tanal, milletvekilinin de güvenlik gerekçesiyle duruşma salonuna alınmadığını kaydetti.

HSYK'ya seslendiğini vurgulayan Tanal, anayasamızın 141. maddesi ile Ceza Muhakeme Kanunu'nunun 182. maddesinin ihlal edildiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin mağdur olmuş olan her ferdinin vekili olduğunu, buradaki mağduriyetin de kendilerinin namus borcu olduğunu kaydetti.

Tanal, şöyle konuştu: "Hiç kimse hukuku eğip bükmesin. 25 yıl avukatlık yaptım. Bugüne kadar, seversiniz sevmezsiniz, karşı durursunuz, durmazsınız, en fazla emniyet mensupları tarafından biber gazına maruz kalan milletvekiliyim aynı zamanda. Bugüne kadar TOMA'ların önünde mücadele eden, en fazla emniyetten dayak yiyen yine bir milletvekiliyim, ama haksızlık kime yapılırsa yapılsın, kimin hakkı ihlal edilirse edilsin, o haksızlığın önüne siper olmaya, ahlakımız uyarınca almış olduğumuz terbiye uyarınca, almış olduğumuz siyasi terbiye, hukuk eğitimi uyarınca, insan haklarının ihlal edildiği yerde, hukuksuzluğun ihlal edildiği yerde, hukuka sahip çıkacağız, insan haklarına sahip çıkacağız."

"BU BİR SİYASİ LİNÇTİR"

Suç işleyen insanların yargılanması gerektiğine vurgu yapan Tanal, "Bu insanlar suç işlemişse yargılansınlar, bunların adil yargılanması lazım. Maddi gerçeğin ortaya çıkması lazım. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun ve benzeri aydınların Tevhid Selam Kudüs örgütü tarafından katledildiği söyleniyor. Soruşturmayı yapanlar bu emniyet mensupları. 17 ve 25 Aralık soruşturmasını yapanlar, bu gözaltına alınan emniyet mensupları. Eğer, bu iki soruşturma yapılmamış olsaydı, bu insanlar bugün burada içerde olmayacaktı. Bu bir siyasi linçtir. Bu bir intikam davasıdır. Bu soruşturma, 21'inde rapor düzenlendi, 22'sinde operasyona başlandı. Ayın 20'sinde de Tevhid Selam Kudüs örgütü hakkında takipsizlik kararı verdiler bunlar. Onun için tam bir skandaldır. Bunun peşini bırakmayacağız, kim hukuksuzluk yapıyorsa, kim insan haklarını askıya almışsa, bunların er geç halk hesabını soracaktır" dedi. CİHAN

Yorumlar