Tamamlanan 113 proje hizmete giriyor

Yapımı tamamlanan 113 eser, 11 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ankara’da iştirak edeceği merasimle toplu olarak açılacak.

Google Haberlere Abone ol
Tamamlanan 113 proje hizmete giriyor

Yapımı tamamlanan 113 eser, 11 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Ankara’da iştirak edeceği merasimle toplu olarak açılacak.

Ankara’dan açılışları gerçekleştirilecek 113 tesis arasında 36 baraj, 6 içme suyu temin tesisi, 2 atıksu arıtma tesisi, 26 sulama tesisi, 22 taşkın koruma tesisi, 10 ulaşım tesisi, 2 diğer maksatlı DSİ tesisi, Afyonkarahisar Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi, Sakarya Fidanlık Borsası, yangın önleme tesisleri, yangın havuzları ve göletleri, şehir ormanları, mesire yerleri, Manisa Spil Dağı Milli Parkı Altyapı Projesi, milli park projeleri, otomatik meteorolojik gözlem istasyonları (OMGİ), havaalanı OMGİ’ler, seyyar meteorolojik sistemler, deniz radarları ve deniz OMGİ’ler yer alıyor.

2 MİLYON 100 BİN DEKAR ALAN SUYA KAVUŞACAK

Tesislerin hizmete girmesiyle yaklaşık 2 milyon 100 bin dekar tarım arazisi suya kavuşacak. İzmir, Van, Ordu, Karaman, Sinop ve Aydın illerinin 2040-2050 yıllarına kadar olan içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaçlarını karşılanacak.

YERLEŞİM BİRİMLERİ TAŞKINDAN KORUNACAK

Yine 113 dev eser arasında yer alan taşkın koruma tesisleriyle Hatay il merkeziyle 21 ilçe, 83 yerleşim birimi ve yaklaşık 100 bin dekar arazi taşkınlardan korunacak. Diğer yandan, 9 proje paketiyle Artvin-Erzurum devlet yolunun 1, 2 ve 3. kısımları ile Artvin-Ardahan ve Artvin-Ardanuç devlet yollarının relokasyonu (yerinin değişmesi) tamamlandı.

3 MİLYAR 250 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Ayrıca, Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi, Sakarya Fidanlık Borsası gibi tesisler tamamlanarak ülkeye kazandırıldı. Açılışı yapılan tesislerle milli park ve tabiat parklarında daha kaliteli hizmet temin edildi ve meteorolojik tahminlerin daha isabetli olması sağlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu olarak açılacak 113 eserin toplam yatırım maliyeti ise 3 milyar 250 milyon TL olarak hesaplandı.

CİHAN

Yorumlar