Tam 264 sığınmacı kurtarıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığınca Ege Denizi'nde 21-23 Mart tarihleri arasında yapılan görevlerde, 264 sığınmacı kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tam 264 sığınmacı kurtarıldı

İzmir Valiliği, Sahil Güvenlik Komutanlığınca Ege Denizi’nde 21-23 Mart tarihleri bünyesinde icra edilen kıyı güvenlik görevlerinde 264 göçmenin kurtarıldığını duyurdu. Sığınmacılar, Çeşme, Muğla, Aydın ve Çanakkale illerinde lastik bot bünyesinde ayrım edilmeleri üstüne kurtarıldı.

ÇEŞME’DE 154 SIĞINMACI KURTARILDI

Açıklamaya göre, 21 Mart tarihinde İzmir’in Çeşme ilçesi Dalyan önlerinde lastik bot bünyesinde bir küme olduğu bilgisinin alınması üstüne alana bir kıyı güvenlik botu görevlendirildi ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde hepsi Suriye uyruklu 32 bay sığınmacı kurtarıldı. 22 Mart günü gene Çeşme ilçesi Eğriliman önlerinde iki lastik bot bünyesinde bir küme olduğu bilgisinin alınması üstüne alana iki kıyı güvenlik botu sevk edildi ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 109’u Suriye, 13’ü Irak uyruklu 122 sığınmacı kurtarıldı.

MUĞLA’DA KONGO UYRUKLU 38 SIĞINMACI KURTARILDI

Kurtarma operasyonu 22 Mart tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde de düzenlendi. Çatal Ada üstünde bir küme düzensiz göçmenin olduğu bilgisinin alınması üstüne alana bir kıyı güvenlik botu görevlendirildi ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 27 erkek, dokuz hanım ve iki bay çocuk olmak üzere hepsi Kongo uyruklu 38 sığınmacı kurtarıldı.

AYDIN’DA SURİYE UYRUKLU 39 SIĞINMACI KURTARILDI

22 Mart tarihinde Aydın’ın Didim ilçesi Tekağaç açıklarında lastik bot bünyesinde bir küme olduğu bilgisinin alınması üstüne alana bir kıyı güvenlik botu görevlendirildi ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 33 erkek, üç kadın, iki bay çocuk ve bir kız çocuk olmak üzere hepsi Suriye uyruklu 39 göçmen kurtarıldı.

ÇANAKKALE’DE 33 SIĞINMACI KURTARILDI

23 Mart tarihinde, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Asos açıklarında lastik bot bünyesinde bir küme olduğu bilgisinin alınması üstüne alana bir kıyı güvenlik botu görevlendirildi ve yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 26 erkek, üç kadın, iki bay çocuk ve iki kız çocuğu olmak üzere Afganistan, İran ve Myanmar uyruklu 33 şahıs kurtarıldı.

EGE DENİZİNDE DÜZENSİZ GÖÇ OLAYI BİLGİLERİ

Yapılan izahatda, Ege Denizi’nde 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ilişkin düzensiz göç vakayı teferruatları paylaşıldı. Buna göre, 2013 yılı bünyesinde Ege Denizi’nde yaşanan 251 olayda; 6 bin 937 düzensiz sığınmacı kurtarıldı, 71 insan kaçakçısı yakalandı. 2014 yılı bünyesinde Ege Denizi’nde yaşanan 529 olayda; 12 bin 884 düzensiz sığınmacı kurtarıldı, 72 insan kaçakçısı yakalandı. 2015 yılı bünyesinde Ege Denizi’nde yaşanan 66 olayda; bin 792 düzensiz göçmen kurtarıldı ve altı insan kaçakçısı yakalandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar