Talas’ta Ramazan akşamları coşkusu

Kayseri’nin Talas ilçesinde tarihi Ali Saip Paşa Sokağın restore edilerek turizmin hizmetine sunulması bu yıl Ramazan akşamlarına ayrı bir coşku kattı. Uzun süren restorasyon çalışmalarının ardından 60 tarihi ev ve konağın ayağa kaldırıldığı...

Google Haberlere Abone ol
Talas’ta Ramazan akşamları coşkusu

Kayseri’nin Talas ilçesinde tarihi Ali Saip Paşa Sokağın restore edilerek turizmin hizmetine sunulması bu yıl Ramazan akşamlarına ayrı bir coşku kattı.

Uzun süren restorasyon çalışmalarının ardından 60 tarihi ev ve konağın ayağa kaldırıldığı Kiçiköy Mahallesi'ndeki Gölbaşı Meydanı ile tarihi Ali Saip Paşa Sokağı bu yıl Talaslılara ayrı bir Ramazan ayı yaşatıyor. Gece ışıklarıyla nostaljik hale gelen sokak içerisinde iftar sonrası gezen vatandaşlar bir yandan tarihi mekanlarda çaylarını yudumlarken diğer yandan belediye tarafından meydanda yapılan gösterilerle eski Ramazan'ları tekrar yaşıyor. Karagöz, ortaoyunu, ilahiler, sema gösterilerini geleneksel Ramazan şerbetiyle serinleyerek izleyenler, çocuklarını ise kurulan oyun alanlarında eğlendiriyor. Ayrıca sokak boyunca el sanatları eserleri tarihi sokağa mistik hava katıyor.

Tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki şenliklerle ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, mübarek Ramazan coşkusunu her şekliyle yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Maskot bando takımı, sema gibi birçok değişik etkinliklerle gündüz uzun süre oruçlu olan vatandaşlarımıza akşam neşeli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Tüm Kayserilileri Talas'a bekliyoruz." dedi.

Birbirinden eğlenceli gösterileri izleyen vatandaşlarsa tarihi mekanlarda Ramazan coşkusunu yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar