Talas'ta model uçak şampiyonası heyecanı

Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde 05- 06 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası bu yıl da nefes kesen görüntülere sahne olacak. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu farklı şehirlerden...

Google Haberlere Abone ol
Talas'ta model uçak şampiyonası heyecanı

Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde 05- 06 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Fun Fly Model Uçak Şampiyonası bu yıl da nefes kesen görüntülere sahne olacak. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu farklı şehirlerden 25 pilotun katılacağı şampiyonada kendi takımlarının da yarışacağını söyledi.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu hafta sonu Akçakaya Model Uçak Tesislerinde Türk Hava Kurumu işbirliğiyle düzenlenecek yarışmayla ilgili THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez'den bilgiler aldı. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Başkan Palancıoğlu, "Talas Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz hava sporları faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz." dedi. Fun Fly'in, adından da anlaşılacağı üzere eğlenceli uçuş yarışmaları olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, "2011 yılından beri bu organizasyonları Türk Hava Kurumu işbirliğiyle gerçekleştiriyoruz. Talas Belediye ekibinin de içerisinde olduğu 20-25 yarışmacının katıldığı organizasyon 4 farklı merkezde gerçekleşiyor. Birincisinin Ankara’da yapıldığı yarışmanın ikincisi ise Kayseri’de yapılacak. Şehrimizdeki yarışmayı Eskişehir ve Sivas’ta yapılacak organizasyonlar takip edecek. Bu hafta sonu model uçak yarışmasından sonra, ağustos ayında da yamaç paraşütü yarışmalarımız olacak. Hava sporu tutkularını yarışmacı ya da izleyici olarak organizasyonlarımıza davet ediyorum." dedi.

THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez, Fun Fly Model Uçak Şampiyonaları sonucunda dereceye giren yarışmacıların yurt dışında ülkemizi temsil edeceğini belirtti. Kayseri’de Türk Hava Kurumu olarak hava sporlarında yapılan atılımları Talas Belediyesi ile birlikte daha da ilerletmek için çalıştıklarını belirten THK Kayseri Şube Başkanı Eğilmez, "Bu atılımlardan birisi de Fun Fly Yarışması olacak. Bu yarışma ülkemizde 4 farklı şehirde yapılıyor. Bu yarışmaların birincisi Türk Hava Kurumu tarafından ülkemizi temsil etmek üzere yurt dışına gönderilecek. İnşallah Talas Belediyesi iş birliği ile önümüzdeki ay içinde de Yamaç Paraşütü hedef ve mesafe yarışması yapmayı planlıyoruz. Hava sporlarına destek veren Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Palancıoğlu'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

05 - 06 Temmuz tarihleri arasında Akçakaya Model Uçak Tesisleri'nde gerçekleştirilecek yarışmalarda cumartesi günü serbest ve antrenman uçuşları yapılacak. Pazar günü ise saat 10.00'da başlayacak Model Uçak Türkiye Şampiyonası 16.00'da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. CİHAN

Yorumlar