Talas’ta karla mücadele başladı

Kayseri Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, karla mücadele için çalışmaların başladığını belirterek, “Talas’ın merkez ve en uç noktası Cebir mahallemizde dahi yollarımız açık.

Google Haberlere Abone ol
Talas’ta karla mücadele başladı

Kayseri Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, karla mücadele için çalışmaların başladığını belirterek, “Talas’ın merkez ve en uç noktası Cebir mahallemizde dahi yollarımız açık.” dedi.

Soğuk ve karlı havaların kendisini iyice hissettirdiğine dikkat çeken Başkan Yıldırım, 24 saat vardiya ile tuzlama ve kar temizliğinin sürdüğünü söyledi. Kış gelmeden bütün hazırlıkları tamamlayarak tedbirlerini aldıklarını hatırlatan Başkan Yıldırım, 2 gündür kar yağışı aralıksız devam eden Kayseri’nin 2000 rakımlı en yüksek noktası Cebir Mahallesi'nde dahi yolların açık tutulduğunu kaydetti.

Başkan Yıldırım, çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: “Kış mevsimi başlamadan gerekli tüm tedbirlerimizi alarak kar yağışını bekledik. Talas’ın her yerinde kar yağışı devam ediyor. Yağışla birlikte ekiplerimiz 3 vardiya halinde 24 saat hizmet veriyor. Bu yıl 5’i bıçaklı 3’ü hem bıçaklı hem de tuzlayıcı 8 kamyon, 2 greyder, 2’si büyük yükleyici toplam 6 kazıyıcı yükleyici kepçe, 1 orta büyüklükteki kepçe ve 3 traktör ile toplam 20 araç gereçle karla mücadele ediyoruz. Bu araçların yanı sıra Fen İşleri'nden 50, Park Bahçeler'den 60 ve Temizlik İşleri'nden 28 olmak üzere toplam 138 personel hizmet vermekte. Belediye olarak vatandaşımızın kışı rahat ve sorunsuz geçirmesi için çalışıyoruz. Bu vesile ile vatandaşlarımızın yağışlı ve karlı havalarda özel araçların kışlık lastikleriyle trafiğe çıkması veya toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımızın karla mücadele çalışmalarına destek vermesi ve ihtiyaç duyulması halinde 153 Beyaz Masa veya 4370055 telefon numaralarını aramalarını istiyoruz.” CİHAN

Yorumlar