Talas'ta işçi maaşına yüzde 17 ile 30 arasında zam yapıldı

Kayseri Talas Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi arasında bir süredir yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Talas'ta işçi maaşına yüzde 17 ile 30 arasında zam yapıldı

Kayseri Talas Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi arasında bir süredir yürütülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Sözleşmeye göre işçinin maaşına yüzde 17 ile 30 arasında zam yapıldı.

Meclis salonunda yapılan törene Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. Burada konuşan Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, 10 yıldır Talas Belediyesi ile birlikte kardeşçe çalıştıklarını belirterek, "İşçilerimizin tek kuruş bile alacağı yoktur. Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Özdemir, sözleşmenin 2 yıl geçerli olacağını ifade ederek, yapılan zam oranlarını şöyle açıkladı: "Birinci yılda en düşük maaş alan işçilerimize ortalama yüzde 17, yevmiyesi düşük olanlara da yüzde 30 zam yapıldı. Birinci yıl 300 ile 450 TL arası zam, ikinci yıl en az yüzde 15 zam gerçekleşti."

Talas Belediye Başkanı Yıldırım, görüşmelerin iki ay önce başladığını hatırlatarak, çalışanların haklarını alın teri kurumadan vermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Yıldırım, hiçbir zaman popülist davranmadıklarını belirterek, "Öncelikle burası hepimizin. Bu kurumun çalışanları buranın sahipleridir. Hiçbir zaman tek taraflı düşünmedik, popülist olmadık. Alın terini imkanlar çerçevesinde vermeye çalıştık. Gönül rahatlığıyla sözleşmemizi tamamladık." diye konuştu.

Başkan Yıldırım, belediye bütçesinin elverdiği ölçüde zam yapıldığını kaydederek, "Verilen rakamların doğru olduğuna inanıyoruz. Gönül daha fazlasını vermeyi arzu ederdi. İlk kademe belediyelerinden gelerek bizde çalışmaya başlayan işçilerin haklarını da vermenin huzurunu yaşıyoruz. Geçmiş ve geleceği düşünerek bu rakamları düşündük. Şehre hizmet etmek önemli bir ayrıcalık ve nasiptir. Şehrimize en iyi şekilde hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Allah'a hamdolsun hiçbir yere imrenecek durumda değiliz. Bugün Talas her yönüyle gelişmiş vaziyette" şeklinde konuştu.

İşçiler ise yapılan zamlardan duydukları memnuniyeti ifade etti. Konuşmaların ardından sendika temsilcileri Başkan Yıldırım'a çiçek takdim ederken, tören çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar