Talas'ta her mahalleye mini futbol sahası

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilçedeki her mahalleye çocuklar ve gençlerin enerjilerini atabileceği mini futbol sahaları yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Talas'ta her mahalleye mini futbol sahası

Kayseri Talas Belediyesi tarafından ilçedeki her mahalleye çocuklar ve gençlerin enerjilerini atabileceği mini futbol sahaları yapılıyor.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, toplumun her kesimine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Geleceğimiz olan çocuklar ve gençler için de spor yapabilecekleri ve futbol oynayabilecekleri mini sahalar yapıyoruz" dedi. Geçen yıl 8 adet mini futbol sahası yaptıklarını ifade eden Başkan Yıldırım, "Bu yıl ise 12 mini futbol sahası için ihaleye çıktık, fakat ihtiyaç üzerine sayıyı 14’e çıkarak ilçemize toplamda 22 adet mini futbol sahası kazandırdık. Bütün semtlerde bunu yaygınlaştırmak istiyoruz." dedi.

Başkan Yıldırım, sporla ilgili birçok kurs açtıklarını hatırlatarak, "Hayatın şöyle bir gerçeği var; hepimiz çocukluğumuzdan itibaren futbol oynuyoruz. Çünkü bu bir toplumsal ihtiyaç. Geçmişte basketbol sahaları bütün belediyelerimizin yaptığı çalışmaydı fakat biz futbol sahası talebinin daha fazla olduğunu gördük. Bu yüzden kullanılmayan basketbol sahalarını da futbol sahalarına dönüştürüyoruz. Daha fonksiyonel olsun diye okullarımızın bahçelerine mini futbol sahaları kurduk. Sahalarımız hafta içinde okullarımızda yaptığımız protokollerle öğrenciler, hafta sonlarında ise mahalleli tarafından kullanılıyor." şeklinde konuştu.

Uygun parklara da mini futbol sahaları inşa ettiklerini kaydeden Başkan Yıldırım, "Buralara değişen büyüklükte halı saha yapıyoruz. Şu anda bulunduğumuz noktada da yine bir futbol sahası çalışması var. Zemini itibarıyla halı sahalarda kullanılanla aynı. Çocuklarımız şimdi üstleri batmadan oynayabiliyor. Buralar açık hava mekanları olduğundan akşam vakitlerinde de rahatça kullanılabilmekte. İnanıyorum ki gençlerimizin üzerindeki enerjileri dağıtarak daha rahat ve huzurlu bir toplumsal yaşamı planlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar