Talas'ta haşeratla mücadele

Kayseri Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşerat yumurtası olan ve insan sağlığına zararı dokunan larvayla mücadele kapsamında ilçe genelinde başlatılan çalışmalarının ilk bölümünü tamamladı.     Mevsim...

Google Haberlere Abone ol
Talas'ta haşeratla mücadele

Kayseri Talas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşerat yumurtası olan ve insan sağlığına zararı dokunan larvayla mücadele kapsamında ilçe genelinde başlatılan çalışmalarının ilk bölümünü tamamladı.

    Mevsim şartlarının elverdiği zamanlarda başlayan ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak sürdüğünü belirten Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, 3 ULV ve 1 ter-mal aracın hizmet verdiğini söyledi. Başkan Palancıoğlu, larvasit mücadelesinin ilaçlama çalışmalarıyla aralıksız sürdürüldüğünü kaydederek çalışmaların yeşil alan, park, bahçe, rögar ve yağmur sularının bulunduğu alanlarda yoğunlaştığını ifade etti.

    Başkan Palancıoğlu sinek, sivrisinek ve benzeri kanatlı hayvanların, daha yumurta ha-lindeyken üremesini engellediklerini dile getirerek "Kış sezonunun hemen sonunda larvasit mücadelesini başlatıp yeşil alan, çöp bidonları, rögarlar, fosseptik çukurları, dereler ve su-lama kanallarının bulunduğu bölgelerde ağırlık verdiğimiz ilaçlama ile haşeratsız bir yaz ge-çirmek için çalışıyoruz." dedi.

    Larvayla mücadelede kendi atölyelerinde üretilen 1 tonluk ilaçlama tankının çalışmaları daha da kolaylaştırdığını kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Periyodik olarak günlük 4 araç, 2 sırt pompası ve 10 personelle, 33 mahallemizin cadde ve sokaklarında sinek, sivrisinek ve diğer haşeratla mücadele ediliyor. Amacımız doğal çevreyi ve insan sağlığını koruyarak, vatandaşımızın sağlıklı ortamda yaşamasıdır” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar