Talas’ta ayran şenliği yapıldı

Kayseri’nin Talas ilçesine yeni mahalle olarak bağlanan Ortakavak'ta düzenlenen 4. Sosun Ayran Şenliği'nde konuşan Başkan Mustafa Palancıoğlu, mahalleleri yeniden ayağa kaldırmak için projeler hazırladıklarını söyledi. Bu yıl dördüncüsü...

Google Haberlere Abone ol
Talas’ta ayran şenliği yapıldı

Kayseri’nin Talas ilçesine yeni mahalle olarak bağlanan Ortakavak'ta düzenlenen 4. Sosun Ayran Şenliği'nde konuşan Başkan Mustafa Palancıoğlu, mahalleleri yeniden ayağa kaldırmak için projeler hazırladıklarını söyledi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sosun Ayran Şenliği, Ortakavak mahallesinde Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Sosun Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuri Özdin, mahalle muhtarı Nizamettin Aksoy, mahalle sakinleri ve kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleşti.

Şenlik alanına kurulan çadırları tek tek ziyaret eden Başkan Palancıoğlu, mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ederek şenliğin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Palancıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindekiler dev kazanlarda pişen pilav ve eti vatandaşlara dağıttı.

Başkan Palancıoğlu'na daha sonra şenliğin adının da verildiği yörenin meşhur ayranı ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın açılış konseriyle başlayan şenlikte bir konuşma yapan Başkan Mustafa Palancıoğlu, gelecek yıl daha nitelikli bir şenliği beraber gerçekleştireceklerini belirterek, "Yeni bağlanan mahallelerimizi daha nitelikli bir hale getireceğiz. Yeni imar planları hazırlayacağız ve Sosun'a bu sayede tekrar göç başlayacak. Ulaşımla ilgili sorunlar en kısa zamanda çözülecek. Şenlikte hazırlanan güzelim ayranı içtik ama inşallah ayrı düşmeyeceğiz." dedi.

Sosun Ayran Şenliği konuşmaların ardından şenlik ağasının seçilmesi, halk aşıklarının atışması ve alanda halay çekilmesiyle kutlandı. CİHAN

Yorumlar