Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, muhtarlarla buluştu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, göreve gelmesinin ardından ilçedeki 33 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. Başkan Palancıoğlu, "Sorunları ve talepleri yerinde ve zamanında tespit edip çözmek...

Google Haberlere Abone ol
Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu, muhtarlarla buluştu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, göreve gelmesinin ardından ilçedeki 33 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. Başkan Palancıoğlu, "Sorunları ve talepleri yerinde ve zamanında tespit edip çözmek istiyoruz." dedi.

Meclis salonunda düzenlenen toplantıya Başkan Palancıoğlu'nun yanı sıra, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve muhtarlar katıldı. Muhtarlara ilk olarak belediye yöneticilerini tanıtan Başkan Palancıoğlu, kurum içerisinde sistem kurmalarının ardından muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, öncelikle işe yukarı mahallelerde imarla başlayacaklarını belirterek, "Mahallenize duyurun; artık belediye kaçak yapılaşmayla ilgili çok kesin tedbirler alacak. Mevcut olanları da çözmek için çalışacağız. Bugün milat. Sizlerle daha sık görüşüp hizmetlerin devamı için birlikte çalışacağız. Eski ve yeni bağlanan mahallelerin iyi yapılaşmasını istiyorsak imar planına göre yapmamız gerekir. Bu mahallelerin çoğunun imar planı yok, mevzi imar pla-nıyla çözmeye çalışacağız. Herkes kendi tarlasına ev yaparsa su, elektrik gibi sorunlar ortaya çıkar." dedi.

Başkan Palancıoğlu, çalışma planlaması yaparken acil sorunları tespit etmek amacıyla muhtarlarla istişare ettiklerini kaydederek, "Mahallelerimizde özellikle yeni bağlanan bölgelerdeki en acil sorunlardan biri ulaşım. Bunun için Büyükşehir Belediyemiz ile görüştük. Çözümü için takip-çisi olacağız. Ama 16 ilçeyi de düşünürsek biraz sabretmemiz gerekir." diye konuştu.

Yukarı mahallelerde yapmayı planladıkları projelerden bahseden Başkan Palancıoğlu şöyle konuştu: "Özellikle meydan düzenlemesi, çocuklar için park, ayrıca uygun olan yerlere vatandaşın çay içip sohbet edeceği, düğün dernek cenaze gibi toplumsal olaylarda kullanılabilecek taştan halk evi yapmayı planlıyoruz. Bunların yanı sıra yeni bağlanan mahallelerimizdeki kadınlarımızın istihdamına yönelik özellikle hafta sonları Kayseri'den insanların akın edeceği köy kahvaltıla-rı yapmayı arzu ediyorum. Böylelikle hem bölgenin canlanıp hareketlenmesi sağlanır hem de kadınlarımız ailelerine maddi katkıda bulunur."

CİHAN

Yorumlar