Taksim'deki yaralılardan 24'ü yabancı uyruklu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'ndaki terör saldırısında yaralananlardan 24'ünün yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'deki yaralılardan 24'ü yabancı uyruklu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş ile Şişli Etfal Hastanesi'ne gelerek terör saldırısında yaralananları ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, 11.00 sıralarında Beyoğlu'nda bir canlı bombanın kendisini patlatması sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de yaralandığını söyledi.

Yaralılardan 9'unun taburcu edildiğini, 7'si ağır 30 kişinin tedavisinin sürdüğünü dile getiren Şahin, yaralananlardan 24'ünün yabancı uyruklu olduğunu bildirdi. Vali Şahin, yaralıların aileleriyle ve konsolosluklarla bilgi paylaşımının yapıldığını vurguladı.

KÜÇÜK ASYA'NIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Şişli Etfal Hastanesi’nde 16 yaralının tedavisinin sürdüğünü, 4 kişinin de taburcu edildiğini aktaran Şahin, "Küçük Asya’nın yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor. İnşallah gerekli tedavinin akabinde sağlıklı bir şekilde aramıza kavuşur" dedi.

Vali Şahin, canlı bombanın DAEŞ üyesi olduğunu yönündeki iddiaların sorulması üzerine, "Bununla ilgili incelemelerimiz detaylı şekilde devam etmektedir. Bu konuda herhangi bir açıklama yapma konusunda henüz erken. Tam neticelenince sizlerle paylaşılacaktır" diye konuştu.

Güvenlikle ilgili bir zafiyetin olup olmadığına ilişkin soruya Şahin, "Ben bu konuda sürekli olarak açıklamalarda bulunuyorum. Biz elimizden gelen tedbirleri almaya devam ediyoruz, şimdiye kadar da aldık. Tabii bu konu da ayrıca incelenecektir" yanıtını verdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Almanya İstanbul Başkonsolosluğunca yapılan uyarının hatırlatılması üzerine, "O istihbaratla gerçekleşen olayın arasında doğrudan bir bağlantı yok" ifadesini kullandı.

Yorumlar