Taksim'de polis müdahalesi

Yeni internet yasasını protesto eden gruplar ile polis, İstiklal Caddesi'nde karşı karşıya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de polis müdahalesi

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine saat 19.00 biraraya gelmek için Galatasaray Meydanı'ndan Taksim'e yürüyen grupların önü polis tarafından İstiklal Caddesi'nde kesildi. Gruptan havai fişek atılması üzerine eylemcilere TOMA ile müdahale edildi. Bazı eylemciler TOMA'nın önünde durarak müdahaleyi engellemek istedi. Tek TOMA yetersiz kalınca ikinci TOMA da devreye girdi. TOMA'dan göstericiler uzun süre su sıkıldı ancak göstericiler dağılmadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru kaçarken İstiklal Caddesi'ndeki çok sayıda vatandaş da gazdan etkilendi. 

EYLEMCİLER POLİSE PİKNİK TÜPÜ FIRLATTI

Göstericiler dağılma uyarılarına aldırış etmeyince, polis kalabalığa tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. İstiklal Caddesi üzerinde çöplerle barikat kuran grubu polis ara sokaklarda kovalamaya başladı. Bu arada, eylemciler polise piknik tüpü fırlattı. Atılan tüpü polis alarak cadde üzerinde bulunan bir işyerine bıraktı. Eylemciler polisin müdahalesine havai fişeklerle karşılık verdi. Bazı göstericiler müdahale sırasında yaralandı. Öte yandan, eyleme bazı başörtülü göstericilerin de katılması dikkat çekti. Başörtülü bir gösterici elinde 'Bu ülkede yaşananlar normal de hepimiz deliyiz' yazılı pankart taşıdı. 

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ GAZDAN ETKİLENDİ

Polisin gazlı müdahalesi sonrası göstericiler Galatasaray Meydanı'na doğru kaçarken, İstiklal Caddesi'nde bulunan aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi polisin attığı gazdan etkilendi. Gazdan etkilenen bazı vatandaşlar olay yerine çağırılan ambulanslarda müdahale edildi. Bazıları ise hastaneye kaldırıldı. 

TAKSİM GEZİ PARKI KAPATILDI

Eylem nedeniyle saat 18.30 sıralarında Gezi Parkı da vatandaşlara kapatıldı. Park, saat 00.30 sıralarında vatandaşlara yeniden açıldı. Park yaklaşık 6 saat kapalı kaldı. 

POLİS MÜDAHALESİ GECE SAATLERİNE KADAR SÜRDÜ

Saat 19.00'da başlayan polis ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik gece saatlerine kadar sürdü. Polisin TOMA'lı ve akrepli müdahalesine karşılık veren göstericiler, İstiklal Caddesi ara sokaklar da barikat kurup polise taş attı. Polisin müdahalesi sonrası dağılan gruptan bazı göstericiler, Galatasaray Meydanı'nda tekrar toplanarak slogan attı. Bunun üzerine meydan ve çevresinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri, göstericilere TOMA'dan sıkılan tazyikli su, gaz bombası ve boyalı mermi ile tekrar müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler dağılırken, kurulan barikatlar TOMA ile dağıtıldı. Müdahale gece geç saatlere kadar ara sokaklarda yer yer devam etti. Müdahaleler esnasında gösterici grup içerisinden bazı kişilerin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. 

BAŞKENT'TE 'İNTERNETİME DOKUNMA' EYLEMİ

Yorumlar