Taksim'de ölenlerden üçü İsrail, biri İranlı

İstiklal Caddesi'ndesi canlı bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Taksim'de ölenlerden üçü İsrail, biri İranlı

Son Haberler Logo

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin turist olduğu öğrenildi. Ölenlerin tamamının ismi açıklandı. Açıklanan isimlerden üçü İsrail biri de İran vatandaşı. 

İşte hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: İsrail vatandaşları Simha Siman Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman, İran vatandaşı Ali Rıza Khalman. 

Aynı saldırıda 36 kişi yaralandı. Yaralananların 12'isi yabancı uyruklu turist. Yabancı uyruklu turistlerin ülkeleri ise şöyle: Altısı İsrail, ikisi İzlandalı, biri İranlı, biri BAE'li, biri Alman, biri ise İrlandalı. 

YARALILARIN KALDIRILDIĞI HASTANELER

Yaralıların bulunduğu hastaneler ise şöyle: Şişli Etfal, Haseki, Cerrahpaşa, Samatya, Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma, Okmeydanı Eğitim Ve Araştırma, Çapa, Eyüp Devlet Hastanesi.

İSRAİL'DEN ÜST DÜZEY ZİYARETÇİ

İstanbul İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve hayatını kaybedenler arasında bir İsrail vatandaşının bulunduğu saldırının ardından üst düzey bir İsrailli diplomat yarın Türkiye'ye geliyor.

Haaretz'in haberine göre; İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nahshon, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi toplantısı için ABD'de bulunan Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Dore Gold'un ziyaretini yarıda kesip İstanbul'a geleceğini açıkladı.

ADANALI AİLE DE YARALILAR ARASINDA

İstiklal Caddesi'ndeki patlamada Adana'dan İstanbul'a yakınlarının yanına ve gezmeye gelen Başaran ailesi de yaralandı. Baba Turgut Başaran ve 2,5 yaşındaki kızı Asya hastanede tedavi altına alındı. 7 yaşındaki Elçin ve annesi Gülçin Başaran'ın da hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Anne Çilem Başaran ile 2,5 yaşındaki kızı Asya ve 7 yaşındaki kızı Elçin Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, baba Turgut Başaran da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görüyor.  

 

Yorumlar