Taksim’de dönerler tezgahta kaldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı vatandaşların girişine kapatılınca Taksim esnafı iş yapamadı. Önceden hazırlanan dönerler tezgahlarda kaldı. Caddeleri boş bulan bazı vatandaşlar da günü top oynayarak geçirdi....

Google Haberlere Abone ol
Taksim’de dönerler tezgahta kaldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı vatandaşların girişine kapatılınca Taksim esnafı iş yapamadı. Önceden hazırlanan dönerler tezgahlarda kaldı. Caddeleri boş bulan bazı vatandaşlar da günü top oynayarak geçirdi.

İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda Taksim Meydanı, 1 Mayıs’ta vatandaşların girişine kapatıldı. Meydan ve meydana girişlerde sadece polisler, basın mensupları ve otellerde kalan turistler bulundu. Taksim çevresinde herhangi bir olay yaşanmadı ancak 1 Mayıs yasağı esnafı vurdu. Geceden hazırlıklarını tamamlayan esnaf, akşam saatlerine kadar müşteri bulamadı. Dönerler de tezgahlarda kaldı. Sıraselviler Caddesi’nde bazı vatandaşlar ve esnafın top oynaması dikkat çekti.

Herhangi bir olay yaşanmamasından memnun olan esnaf, satış yapamamaktan da şikayetçi oldu. Taksim’deki büfeler de sadece polis ve turistlere satış yapabildi. Büfe çalışanları, “Bugünkü müşterilerimiz sadece polisler oldu. Meydanın açılmasını bekliyoruz. Her 1 Mayıs’ta olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da satış yapamadık.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar