Taksim’de bebeğiyle müdahalenin ortasında kalan kadın zor anlar yaşadı

Taksim’de yeni internet yasasını protesto etmek isteyen bir gruba polis ekipleri müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Taksim’de bebeğiyle müdahalenin ortasında kalan kadın zor anlar yaşadı

Taksim’de yeni internet yasasını protesto etmek isteyen bir gruba polis ekipleri müdahale etti. Kucağında bebeğiyle İstiklal Caddesi’nde bulunan bir kadın ve eşi, yoğun biber gazının arasında kaldı. Bebeğini korumak isteyen baba ise polis ekiplerinden yardım istedi. Gazdan etkilenen bebek polis aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Akşam saatlerinde yeni internet yasasını protesto etmek isteyen bir grup, Taksim Meydanı’nda eylem yapmak istedi. Gruptan havai fişek atılması üzerine TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Müdahale sırasında İstiklal Caddesi'nde bulunan vatandaşlar da etkilendi. Kucağında bebeğiyle caddede gezintiye çıkan bir kişi, çocuğu biber gazından etkilenince çareyi polislere sığınmakta buldu. Çaresizce yardım isteyen anne ve bebeği, olay yerinde bulunan polis aracıyla bölgeden uzaklaştırıldı. Gazdan etkilenen küçük bir çocuk da anne ve babasıyla birlikte ambulansa götürüldü.

Bu arada, olaylar sırasında cadde üzerinde bulunan işyerinde çalışan bir kişi ile caddeden geçen bir kadın gaz sebebiyle baygınlık geçirdi. Gazdan etkilenenler olay yerine çağırılan ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. CİHAN

Yorumlar