Taksim Dayanışması: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz

Taksim Dayanışması Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Taksim Dayanışması: 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz

Taksim Dayanışması Platformu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Şehir Plancıları Odası Temsilcisi Akif Burak Atlar, "Bizler en demokratik, hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı alın teriyle kazandığımız Taksim'de 100 binlerle coşkulu, barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz.” dedi.

Taksim Dayanışma Platformu ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) sendikaları 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili Makine Mühendisleri Odası’nda basın toplantısı düzenledi. Taksim Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Akif Burak Atlar, Taksim yerine Yenikapı’daki dolgu alanın adres gösterilmesini eleştirdi.

Taksim başta olmak üzere meydanların, sokakların, kamusal alanların herkesin ortak değeri ve ortak yaşam alanı olduğunu aktaran Atlar, “Kültürümüz, tarihimiz, bir arada yaşayabilme umudumuzdur. Birkaç kişinin kafasındaki tertip ve düzene göre şekillendirilemez. Sorunlarımızı, taleplerimizi, umutlarımızı bu kentlerin meydanlarında haykırmak, otobüslerle taşınarak değil, birbirimizle buluşarak kendi yaşamımıza ve mekanlara dair söz hakkımızı istiyoruz. Bizler en demokratik hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı alın teriyle kazandığımız Taksim'de 100 binlerle coşkulu, barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz.” diye konuştu.

1977’den 2014’e kadar kaybedilenleri anmak, sorumluların hesap vermesini sağlamak için Taksim’de olmak istediklerini belirten Atlar, “Anayasa’nın, kanunların, evrensel hukukun ortaya koyduğu biçimde, hiçbir şüpheye gerek kalmaksızın Taksim’de kutlanması gereken 1 Mayıs’ın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için devletin tüm kurumlarının üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. Demokrasiyi, doğayı, parklarımı, mahallerimizi, meydanlarımızı, suyu, toprağı, bedenlerimizi, eğitim ve sağlık hakkımızı savunarak, emek sömürüsüne, güvencesizliğe , taşeronlaştırmaya, işsizliğe, şiddete ve baskılara karşı umudu, dayanışmayı, özgürlüğü v eşitliği büyütmek için 1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanında Taksim’deyiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar