Taksici Kamil Ö.nün arkadaşı: Müşterilerin valizlerine bakma şansımız yok

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir kişi ise hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Taksici Kamil Ö.nün arkadaşı: Müşterilerin valizlerine bakma şansımız yok

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, uygulama yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 asker ve 1 polis şehit oldu, aracı gasp edilen bir kişi ise hayatını kaybetti. Olayda güvenlik güçlerine ateş açılan aracın ticari bir taksi olduğu ve taksi şoförünün Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'dan aldığı Yabancı Uyruklu kişileri İstanbul'a götürmek üzere anlaştığı öğrenildi.
Hatay'ın merkez ilçesi Antakya’da bulunan Ata Taksi Durağına kayıtlı ve yılladır burada çalışan Kamil Ö.nün İstanbul'a götürmek üzere aldığı müşterilerle bir arkadaşı vasıtasıyla anlaştığını öğrendiklerini anlatan aynı taksi durağı çalışanı Oktay Sürget, Kamil Ö.den halen haber alamadıklarını söyledi.
Yıllardır beraber çalıştıklarını anlatan Oktay Sürget dün haber daha TV'lere yansımadan Kamil. Ö.nün eşinin kendisini aradığını ve "Eşim aradı başına bir olay gelmiş, yanına çağırıyor." dediğini belirtti. Sürget, bu konuşmanın ardından Kamil Ö.nün evine gittiğini ve Kamil’in eşinin daha sonra Hatay Emniyet Müdürlüğünden aranarak götürüldüğünü söyledi.
Müşterileri ne zaman alıp yola çıktığı hakkında bir bilgileri olmadığını ifade eden Sürget yaşananları şöyle anlattı "Müşterileri nerden almış bilmiyoruz. Ancak duyduğum kadarıyla dayısı da taksici. Müşteri çıkmış, ben uykusuzum sen İstanbul'a götürür müsün demiş. Kamil'de kabul etmiş. Tek bildiğimiz bu. Dünden beri telefonuna ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonu ilk başlarda kapalıydı, sonra açıldı, ancak çalıyor ama bakan olmuyor."
MÜŞTERİLERİN VALİZLERİNE BAKAMAYIZ Kİ!
Yaşanan olay sonrasında tedirgin olduklarını söyleyen Sürget, "Müşteri geliyor, eşyalarını bagaja koyuyoruz ve gideceğe yer için yola çıkıyoruz. Bagajında ne var ne yok bakamayız ki. İçerisinde ne olduğunu soramayız ki. Son dönemlerde yüzlerce Suriyeli müşterimiz var. Reyhanlı'ya götürüyoruz. Köylere götürüyoruz. Ne bileceğiz taşıdığı valizlerde ne var?" diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar