'Tahşiyecilere kumpas'ta bir yakalama kararı

'Tahşiyecilere kumpas' davasının bugünkü davasında Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu hakkında, savunmasının alınması amacıyla yakalama emri çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
'Tahşiyecilere kumpas'ta bir yakalama kararı

Tahşiyecilere kumpas kurulduğu iddiasıyla, aralarında firari sanık Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu hakkında, savunmasının alınması amacıyla yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, dün başladığı savunmasına devam eden tutuksuz sanıklardan emniyet amiri Ali Cihan, iddianameyi hazırlayan savcının lehine olan delilleri gizlediğini ve bunu kasıtlı yaptığını öne sürdü.

Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçilen sanık Cihan, mahkeme heyeti, savcı ve müşteki avukatlarının sorularına yanıt verdi.

Müştekilerden Mustafa Kaplan'ın, "FETÖ üyesi misin" şeklinde bir soru yönelttiği Cihan, "O dönem öyle bir terör örgütü yoktu, hala yok." dedi.

Mustafa Kaplan'ın avukatının daha önce söylediği, "Bari özür dileseydiniz" sözüne yönelik de konuşan Cihan, "2009'a dönme hakkım olsaydı, günde 15 saat değil 24 saat çalışırdım. Attığım her imzanın arkasındayım. Burada yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan hiçbir müdür özür dileyecek bir şey yapmadı." ifadesini kullandı.

Daha sonra tutuksuz sanıklardan polis memurları Çetin Öztürk, Erdem Kısa ve Rıfat Aslan'ın savunma yaptığı duruşmada, sanık avukatlarının tahliyeye yönelik talepleri alındı.

Tahliye taleplerini reddeden heyet, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ekrem Çelik, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Hidayet Karaca, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Yurt Atayün'ün, üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren somut kanıtlar bulunması, isnat edilen suçların tutuklama nedeni sayılması, suçlara öngörülen cezaların alt ve üst sınırlarının kaçma kuşkusunu somutlaştırması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması, tutuklama sebeplerinde herhangi bir değişiklik olmaması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağının öngörülmesi nedenleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Firari sanık Fethullah Gülen ile ilgili gıyabi tutuklamanın kaldırılmasına ilişkin talebi reddeden heyet, tutuksuz sanıklardan Erdem Kısa, Yakup Ergün ve Çetin Öztürk'ün talepleri doğrultusunda duruşmaya gelme zorunluluklarının kaldırılmasını ve bazı müştekilerin suçtan zarar görme ihtimalleri nedeniyle davaya müdahil olmalarını da kararlaştırdı.

Heyet, duruşmayı 9, 11 ve 13 Mayıs'ta gerçekleşmek üzere erteledi.

 

Yorumlar