Tahsin Bayar: Arabistanlı gazeteciler ülkelerinde Samsun'u tanıtacak

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Samsun’un doğal ve tarihi güzelliklerini tanımak amacıyla şehre gelen Arabistanlı gazeteci ve iş adamlarından oluşan 19 kişilik heyetin ülkelerine güzel anılarla döndüğünü söyledi....

Google Haberlere Abone ol
Tahsin Bayar: Arabistanlı gazeteciler ülkelerinde Samsun'u tanıtacak

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Samsun’un doğal ve tarihi güzelliklerini tanımak amacıyla şehre gelen Arabistanlı gazeteci ve iş adamlarından oluşan 19 kişilik heyetin ülkelerine güzel anılarla döndüğünü söyledi.

Tahsin Bayar, ilin tanıtılması, turizm potansiyelinin artırılması ve yatırım alanlarının değerlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, 19-26 Nisan tarihleri arasında Suudi Arabistanlı heyetin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın davetlisi olarak şehre geldiğini söyledi. Bayar, basın mensubu ve iş adamlarından oluşan heyetin, ziyaret esnasında bir çok kamu kurum ve kuruluşun yetkilisi ile görüşüp, merkez ve ilçelerdeki doğal, tarihi ve turistik yerleri tanıma imkanı bulduğunu kaydetti.

Samsun'un "Allah'ın yarattığı cennet bahçelerinden biri olduğunu" dile getiren heyet üyelerinin, "Burada geçirdiğimiz her anı dolu dolu yaşadık. Oldukça heyecanlı ve mutluyuz. Doğa harikası bir şehirle karşılaştık. Burada edindiğimiz olumlu izlenimleri Suudi Arabistan medyasında 'Rüya Şehir Samsun' sloganıyla halkımıza duyuracağız ve Samsun'u görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunacağız." diyerek, ülkelerine döndüklerini sözlerine ekleyen Tahsin Bayar, yatırım imkanlarının da araştırıldığı gezide, heyette bulunan iş adamlarının özellikle turizm, tarımsal çalışmalar ve konut alanlarına yoğunlaştığını vurguladı.

Heyet üyelerinin, ağırlıklı olarak Suudi Arabistan'ın seçkin medya kuruluşlarında çalışanlardan oluştuğunu, ziyaretle birlikte, Samsun'un doğal, kültürel ve turistik özelliklerinin Arap dünyasında tanıtım konusunda başlangıç yapılmış olduğunu belirten Bayar, “Heyeti kabul eden Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’a, programı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a, bizlere her türlü desteği veren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Sayın Murat Karakaya’ya, programı hazırlayan Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşesi Sayın Bahattin Akyön’e teşekkür ederim.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar