Tahliyesinin ardından gözyaşlarına boğulan Kaya: En çok simidi özledim

21 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönen eski Demokrasi Partisi (DEP) Genel Başkanı Yaşar Kaya, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tahliyesinin ardından gözyaşlarına boğulan Kaya: En çok simidi özledim

21 yıl aradan sonra Türkiye’ye dönen eski Demokrasi Partisi (DEP) Genel Başkanı Yaşar Kaya, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Türkiye’de ilk yapmak istediği şeyin dostlarını kucaklamak olduğunu vurgulayan Kaya, en çok özlediği şeyin ise simit olduğunu aktardı.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını veren Kaya, mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Çıkışta kendisini ailesi karşıladı. Gözyaşlarına boğulan Kaya, ilk yapacağı şeyin sevdikleriyle bir arada olmak olduğunu söyledi. Kaya, "Bu çok önemli bir duygu. 21 yıl aradan sonra ülkenize kavuşuyorsunuz. Çocuklarınız, arkadaşlarınız sizin gibi dostlarınız, hepsi sizin kucakladığı için bu çok önemli bir şey. Sevgi duvarı. Burada görüşeceğiz." dedi. Siyaseti yeniden düşünmediğini ifade eden Kaya, İstanbul’a evine gitmek istediğini belirtti.

Türkiye’de ilk yapmak istediği şeyin dostlarını kucaklamak olduğunu vurgulayan Kaya, en çok özlediği şeyin ise simit olduğunu aktardı. Çözüm süreciyle ilgili soruları ise yeri olmadığını söyleyerek, cevapsız bıraktı.

Kaya daha sonra Adliye önünde kendisini bekleyen ailesiyle kucaklaştı. Yorulduğunu ve acıktığını ifade eden Kaya’ya, ailesi kendisi için yemek hazırladığını dile getirdi.


CİHAN

Yorumlar