Tahliye edilen BDP’li Ayhan cezaevinden çıktı

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı doğrultusunda Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen terör örgütü KCK sanığı BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan cezaevinden çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tahliye edilen BDP’li Ayhan cezaevinden çıktı

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı doğrultusunda Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen terör örgütü KCK sanığı BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan cezaevinden çıktı. Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde çıkan ve yakınları tarafından karşılanan Ayhan, yıllardır tutsak olduklarını söyledi.

Cezaevi önünde açıklamalarda bulunan Ayhan, "Bilindiği üzere yıllardan beri Kürt demokratik siyasetine karşı gerçekleştirilen soykırım operasyonlarında ben ve benim gibi binlerce arkadaş içeride tutsak bulunmaktadır. Öncelikle kapalı kapılar ardından demir parmaklıklar ardından bıraktığımız yüzlerce arkadaşımızın sizlere en derim selamlarını iletiyorum." dedi.

Kürt siyasi mücadelesini yürütenler olarak uzun süredir yapılan tasfiye operasyonlarından sonra zindanlarda tutulduklarını belirten Ayhan, "Zindanlarda tutulmamızın temel nedeni Kürt sorununa yaklaşımdaki inkar imha ve ret siyasetiydi. Bugün gelinen aşamada her ne kadar ben ve birkaç arkadaş sembolik olarak bırakılmış olsak bile hala zindanlarda binlerce arkadaşım tutsak haldedir. Bu arkadaşlar her iddiayla olursa olsun içeride tutulma nedeni tamamen kendi kültür ve kimliklerine sahip çıkma ve bunu koruma düşüncesi dışında başka bir şey değildir. Zindanlar boşaltılmadığı sürece bizim tahliye olmamızın hiçbir anlamı yoktur." diye konuştu.

Kendileriyle ilgili verilen kararın olumlu ancak gecikmiş bir karar olduğunu anlatan Ayhan şöyle devam etti: "Yıllardır hukuksuz bir şekilde içeride tutularak adeta rehin muamelesi gördük. Anti demokratik ve faşizan uygulamalardan dolayı içeride kaldık. Bundan dolayı hukuk dışı yargılamalara tabi tutulduk. Umudumuz Türkiye’de Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü ve bu çözüme hizmet edecek demokratik adımların atılmasıdır. Son süreçte İmralı eksenli sayın Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde gerçekleştiren sürecin devlet tarafından ciddi şekilde ele alınıp gereklerinin acilen yerine getirilmesi gerekiyor."
CİHAN

Yorumlar