Tahir Elçi olayında bu kez Jandarma delil topladı

Diyarbakır'da PKK'lılar ile çıkan çatışma sırasında öldürülen Tahir Elçi'nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare'nin çevresinde bu kez Jandarma Kriminal inceleme yaptı, delil topladı.

Google Haberlere Abone ol
Tahir Elçi olayında bu kez Jandarma delil topladı

Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Tahir Elçi'nin ölüm olayının incelenmesi için bu kez Jandarma devreye sokuldu. Jandarma kriminal bugün delil topladı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 2 polis memurunun şehit edildiği, 1 polis memuru ile Anadolu Ajansı (AA) muhabirinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarınca keşif yapıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Elçi'nin hayatını kaybettiği saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Sur ilçesinde operasyonların tamamlandığı bölgede Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak'ta keşif yapmak ve delil toplamak için Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı uzmanlarından bir heyet oluşturuldu. Olay yerinde alınan güvenlik önlemlerinin ardından sokağın girişi branda ile kapatıldı.

CANLANDIRMA YÖNTEMİ

Uzman heyetin yanı sıra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Savcı Vural Balcı, soruşturma savcısı Umut İnci ile baro avukatları olay yerine geldi.

İnceleme ve keşif çalışmalarına, olay yeri inceleme ekibi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ve dedektör köpekler de katıldı.

Heyetin olay yerinde soruşturma savcılığı nezaretinde keşif yaparak, o gün hangi noktalardan ateş edildiğine dair dosyadaki ifade ve görüntüleri esas alarak "canlandırma" yöntemini uyguladığı belirtildi.

Bu yöntem ile Elçi'nin ölümüne neden olan merminin ateşlendiği yönün tespit edilmesine çalışıldığı öğrenildi.

LAZER IŞINLARI KULLANILDI

Heyetin "yara balistiği" incelemesi kapsamında merminin geliş yönünün belirlenmesi için lazer ışınlarını da kullandığı bildirildi.

Öte yandan, savcılık tarafından Adli Tıp Kurumuna gönderilen dosyadaki görüntülerin incelenmesi sürüyor. Uzmanlar incelemede Elçi'nin vurulduğu anda hangi tür silahların ateşlendiğinin belirlenmesine çalışıyor.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına gönderilen delillerin de incelenmesi devam ediyor.

OLAY YERİ İNCELEME İKİ KEZ ENGELLENMİŞTİ 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Barosu tarafından terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minareye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenmiş, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan olaylarda Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, 1 polis ile AA muhabiri Aziz Aslan yaralanmıştı.

Saldırının ardından incelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'ın da bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı.

Bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından olay yerine incelemelerde bulunmak üzere giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz ve beraberindekilere sonraki gün de teröristlerce ateş açılmıştı.

İlçede 6 mahalle ve Gazi Caddesi'nin bir bölümünde 28 Kasım 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca operasyon başlatılmış, müşterek operasyon 103 günün sonunda 9 Mart'ta sona ermişti.

Yorumlar