Tahir Elçi cinayetinde 'tıp ve fizik' çaresiz kaldı

Tahir Elçi cinayetine ilişkin bilirkişi raporunda, vurulma anının nasıl gerçekleştiği konusunda tıbben ve fiziken sonuca ulaşmanın mümkün olmadığı belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Tahir Elçi cinayetinde 'tıp ve fizik' çaresiz kaldı
Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin 28 Kasım günü vurulduğu yerde yapılan son olay yeri inceleme ve keşif çalışmasının bilirkişi raporu tamamlandı. Adli Tıp, Olay Yeri, Balistik ve Teknik Fotoğraf Analiz uzmanından oluşan 5 kişilik bilirkişinin hazırladığı raporda, mevcut verilerle Elçi’nin ölümüne neden olan atışın nasıl gerçekleştiğinin tıbben ve fiziken bilinemeyeceği belirtildi.

Diyarbakır’da 28 Kasım günü Baro Başkanı Tahir Elçi’nin yaşamını yitirdiği olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce 2 kez çatışmalar nedeniyle yarıda kesilen olayyeri inceleme ve keşif çalışması, olaydan yaklaşık 4 ay sonra 17 Mart günü CumhuriyetBaşsavcısı Ramazan Solmaz ve Baro yetkililerinin katılımı ile yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen kriminal uzmanları tarafından yapılan ve 2 gün süren çalışmada özellikle Elçi’yi vuran mermi çekirdeğinin isabet ettiği düşünülen işyerinde yoğun inceleme yapıldı.

İnceleme sonunda hazırlanan raporda olay yerinde Dicle Sokak, Aliemiri Sokak ile Yenikapı sokak birleşim yeri ve olay anında mevcut olduğu bildirilen cami duvarı kenarında ateş eden şahısların bulunması halinde, maktule isabet eden mermi çekirdeğine uygun atış istikameti ve açısının ortaya çıkabileceği belirtildi. Maktulün vurulma anında refleks bir hareketle olay yerindeki yatış pozisyonunda yüzüstü yatar vaziyette düşmesinin tıbben ve fiziken mümkün olduğu belirtilen raporda, vurulma anındaki baş ve vücut pozisyonu net olarak bilinmediğinden bu konuda kesin bir yorum yapılamayacağı da değerlendirildi. 

Mevcut verilerle kişinin ölümüne neden olan atışın hangi silahtan, hangi açıyla, kişinin hangi vücut pozisyonu ile nasıl gerçekleştiğinin tıbben ve fiziken bilinemeyeceği belirtilen raporda şu ifadelere yer verildi: "Olay anında çekilmiş görüntülerde şahısların ateş ettikleri istikamet ve açılardan meydana gelebileceği gibi başka açı ve istikametlerden de meydana gelebileceği, bunlar arasında ayırım yapılamayacağı, bununla birlikte ateşli silah mermi çekirdeğinin vücudun içerisinde izlediği yolun ense soldan kafasına isabet ederek, arkadan öne, hafif aşağıdan ykarıya ve soldan hafif sağa seyirle kafatası kemiklerinde kırıklar meydana getirip,beyin beyincik kanaması ve harabiyeti yaparak sol kaş üzerinden vücudu terk etmiş olduğu sonucuna varıldığı kanaatindeyiz."

Yorumlar