Taha Akyol: Temel hak ve özgürlükler konusunda bir manifesto konuşmasıdır

Hukukçu-yazar Taha Akyol, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmasını, “Hukuk tarihimizde evrensel hukuka en çok vurgu yapılan konuşmayı dinlemiş olduk.

Google Haberlere Abone ol
Taha Akyol: Temel hak ve özgürlükler konusunda bir manifesto konuşmasıdır

Hukukçu-yazar Taha Akyol, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşmasını, “Hukuk tarihimizde evrensel hukuka en çok vurgu yapılan konuşmayı dinlemiş olduk. Temel hak ve özgürlükler konusunda bir manifesto konuşmasıdır.” dedi.
Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kuruluş yıldönümü etkinliği sonrası çıkışta Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine açıklama yapan Taha Akyol, Mahkeme Başkanı Kılıç’ın konuşmasındaki en dikkat çekici unsurun evrensel hukuka yaptığı referans olduğunu kaydetti.
Akyol, “Bizim hukuk tarihimizde evrensel hukuka en çok vurgu yapılan konuşmayı dinlemiş olduk. Söylediği özetle şu; evrensel hukuka uygun hareket edilirse, yani yasama organı evrensel hukuka uygun hareket ederse, yürütme ve yargı organı, evrensel hukuku uygun hareket ederse, hukuki güvenlik olur ve toplumda huzur olur. Özgürlükleri kısıtlamaya, insanlara baskı yapmaya kalkarsanız, o zaman evrensel hukuka karşı gelmiş olursunuz. Bu bakımdan toplumda da huzur kalmaz.” değerlendirmesini yaptı.
CİHAN

Yorumlar