Taha Akyol: 12 Eylül’ü yargılama yolunu referandum açtı

Gazeteci Yazar Taha Akyol, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın müebbet hapisle cezalandırıldığı 12 Eylül darbesine yargılama yolunu 2010 yılında yapılan referandumun açtığını söyledi. Habertürk’ün yayınına katılan Taha Akyol, 12...

Google Haberlere Abone ol
Taha Akyol: 12 Eylül’ü yargılama yolunu referandum açtı

Gazeteci Yazar Taha Akyol, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın müebbet hapisle cezalandırıldığı 12 Eylül darbesine yargılama yolunu 2010 yılında yapılan referandumun açtığını söyledi.

Habertürk’ün yayınına katılan Taha Akyol, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını değerlendirdi. Zaman aşımı bulunan 12 Eylül darbesinde sorumluların yargılanmasının yolunun 2010 yılındaki anayasa referandumuyla açıldığını söyleyen Akyol, “Bu karar, sosyolojik olarak bitmiş darbe fiilinin üzerine hukuken kilit vurulmasıdır.” dedi.

Kendisinin de bir darbe mağduru olduğunu, 12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi’nde 14 ay hapiste kaldığını belirten Akyol, olaya bir intikam duygusuyla bakmadığını, ‘kafese koyalım da duruşmaya getirelim’ mantığını ise insani bulmadığını kaydetti. Cezanın ağırlaştırılmış müebbetten ileri yaş nedeniyle müebbete çevrilmiş olabileceğini ifade eden Akyol, Yargıtay’ın cezayı onaması halinde Evren ve Şahinkaya’nın cezaevine konulması gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar