Tacizi Protestosunda Erkek Öğrencilerden Dikkat Çeken Koruma Kalkanı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencileri, yurt yolunda yaşanan tacizleri yürüyüşle protesto etti. Erkek öğrencilerin kızlara yaptığı koruma koridoru dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Tacizi Protestosunda Erkek Öğrencilerden Dikkat Çeken Koruma Kalkanı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencileri kampüs ile memleket arasındaki yolda kız öğrencilerin birtakım bireyler sebebi ile sözlü tacize uğramalarını yürüyüş yaparak protesto etti.

400 ÖĞRENCİ YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

DPÜ Merkez Kampüsü önünde akşam saatlerinde birleşen kızlı erkekli 400 kadar öğrenci, takribî 2 kilometre uzaklıkta olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ilişkin kız öğrencilerin kaldığı yurtlara doğru yürüyüşe geçti.

KIZLARA KORUMA KORİDORU

Yürüyüş esnasında bay öğrenciler sağ ve sol tarafa tek dizi dizildi. Kız öğrenciler de oluşturulan bu koridorun ortasında yürüdü. Öğrenciler, kampüs ile memleket arasındaki yolda süre vakit kız öğrencilerin birtakım şahısların sözlü ve fiziki cinsel tacizlerine maruz kaldıklarını söyledi. Yurtların önüne kadar yürüyen öğrenciler burada matbuat izahatsı yaptı.

GÖZ YAŞARTAN SÖZLER

DPÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Özgül Mazlum, Kütahya'da 'Özgecan' vakası yaşamak istemediklerini, bunun için de yetkililerin tedbir almasını isteyerek şöyle dedi:

'Bugün burada toplanarak kız talebe kardeşlerimizi bay arkadaşlarımızın eşliğinde güvenli bir biçimde yurtlarına getirdik. Bunun sebebi dün bir talebe kardeşimiz kimlikleri belirsiz 7 şahıs sebebi ile sıkıştırılarak sözlü ve fiziksel tacize uğramıştır. Geçen haftada tıpkı biçimde bir hadise yaşandı ve ne yazık ki o arkadaşımız memleketine arka döndü ve okula devam edip etmeyeceği göze çarpan değil. Öğrenci kardeşlerimiz bu vaziyetten fazla fazla rahatsız. Üniversitemiz ile memleket arasındaki yol ışıksız ve güvensiz bulunduğu için devamlı alkollü kişilerle muhatap olmak zorundalar. Bu tip durumla karşılaşan kızlar ya üniversiteye arka geri gitmek mecburiyetinde kalıyorlar yada koşa koşa yurtlarına gelmek mecburiyetinde kalıyorlar. Bizler bu vakaları yaşamak istemiyoruz. Sorun çözülene kadar bizler talebe konseyi şekilde arkadaşlarımıza kardeşlerimize refakat edeceğiz. Yetkililerden üniversite ile memleket arasındaki yol ve alt geçidin ışıklandırılmasını, buralara mobese kameralarının konulmasını istiyoruz.'

EMNİYET MÜDÜRÜ SÖZ VERDİ

Kütahya Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, öğrencilerin yürüdüğü yol güzergahında tetkiklerde bulundu. Daha sonra öğrencilerin yanına gelen Gülnaz, öğrencilere güvenlikleri hakkında her çeşitli katkısı sağlayacaklarını söyledi. Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, güzergahta polislerin devamlı devriye görevi yapacaklarını, zanlı şahıs ve araçlarla ilgili uygulamaların sıklaştırılacağını söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar