Taciz İddiasına 14 Yıl Hapis Cezası

Kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen sınıf öğretmeni 63 yaşındaki Zekai T.'ye tutuksuz yargılandığı davada 14 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Taciz İddiasına 14 Yıl Hapis Cezası

Yaşadıklarının psikolojik etkisini üzerinden atamadığı öne sürülen Esra Gül ise geçen hafta evlerinde kendini asarak intihar etti. Kızını ölüme götürdüğünü öne sürdükleri öğretmenin, kararı temyiz başvurusu nedeniyle Yargıtay’da olduğu için elini kolunu sallayarak ortalıkta dolaştığını belirten Yılmaz Ailesi, buna tepki gösterdi.

Karacaören İlkokulu’nda 2008 yılında, Esra Gül Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 2 ve 3'üncü sınıftaki kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen sınıf öğretmeni Zekai T. hakkında, ailelerin sikayeti üzerine Fethiye 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, dava açıldı. Evli, 3 kız çocuk babası Zekai T., 2 yıl süren davanın sonunda 14 yıl hapis cezası aldı. Okulun tek öğretmeni, idari soruşturma sonucu görevinden de alındı. 29 yıllık öğretmen Zekai T., mahkemenin kararının temyizi için Yargıtay’a başvurdu. O dönemde tacizin mağdurlarından olan Esrar Gül Yılmaz’ın, yaşadıkları nedeniyle psikolojisi bozuldu. Pedagog desteği alan Yılmaz, iddiaya göre yaşadıklarının yükünü daha fazla taşıyamayıp, geçen 8 Mart’ta evde yalnız olduğu sırada, kendini evlerinin salonunda, iple tavana asıp, intihar etti.

Kızının öğretmenin uyguladığı cinsel tacizin ardından yıllarca kabus dolu günler yaşadığını öne süren gözü yaşlı baba Turgut Yılmaz, şöyle dedi:

"8-9 yaşındaki kızlara cinsel tacizde bulunan öğretmen, ceza almasına rağmen elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşıyor. Kızım buna dayanamadı ve intihar etti. Öğretmenin bu durumuna aylarca tanık olan, tüm şikayetlere rağmen görevinden almayarak tacizlerine göz yuman idarecilerde o koltuklarda oturmaya devam ediyor. Kızım uğradığı tacizin kurbanı oldu. Yıllarca adalet peşinde koştuk, bir işe yaramadığını gördük. Kızımla birlikte tacize uğrayan diğer çocukların bir an önce kontrole alınması gerektiğine inanıyorum. Bizim canımız yandı, başka ailelerin yanmasın."

Öğretmen Zekai T. ise hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak, “Bir yanlış anlaşılma sonucu yargılanıp, ceza aldım. Kararı temyize gönderdim. Konuşacak, bir şey yok” dedi.

Yorumlar