Tacik muhalif lider toprağa verildi

Fatih'te, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Tacikistan muhalif lideri Kuvatov son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Tacik muhalif lider toprağa verildi

Tacik muhalif liderin benzeri Hafizova Kuvatov, kocasının ilk aşamada zehirlenmek istediğini, daha sonra tıpkı gün kurşunlanarak öldürüldüğünü söyledi.

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Fatih'te sokak ortasında kurşunlanarak öldürülen, Tacikistan'da oluşan "Grup 24" isimli muhalif hareketin önderi şekilde adlandırılan Umarali Kuvatov son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazında matbuat mensuplarının sorularını cevap veren Tacik muhalif liderin benzeri Hafizova Kuvatov, eşinin Tacikistan ülke başkanının emriyle cinayete kurban gittiğini iddia etti. Yakınları yönünden konuşmaları Türkçe'ye çevrilen Hafizova Kuvatov, eşinin fotoğrafını okşayarak tabutun önünde gözyaşı döktü.

ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞ

Eşinin, burada can güvenliği olmadığını C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve öteki ülke yetkililerine mektup yazarak anlattığını ifade eden Kuvatov, cinayetin işlendiği geceyi  anlattı.

YEMEĞE ZEHİR KATILDI İDDİASI

Evlerine o gün, ailece aşina bulunan Süleyman isminde birinin geldiğini ifade eden Kuvatov, Süleyman'ın yemek yemediğini ve sofraya konulan yemeğe zehir kattığını iddia etti. Yemekten sonra ailece çıkarlarını fena hissettiklerini ifade eden Kuvatov, yemeğin arkasından eve gelen misafirle benzeri Umarali Kuvatov'un dışarı çıktığını, kısa zaman sonra da silah sesi duyduğunu ve eşinin kurşunlanarak yaşamını kaybettiğini öğrendiğini söyledi.

TEKBİR GETİRİLEREK UĞURLANDI

Cenaze namazının arkasından cami avlusunda bir konuşma oluşturan Umarali Kuvatov'un kardeşi Abdulreşit Kuvatov ise cinayet emrini Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın verdiğini iddia etti. Cenaze töreninin arkasından Kuvatov'un cenazesi tekbir getirilerek omuzlandı. Kuvatov'un cenazesi daha sonra defnedilmek üzere cenaze aracıyla Kilyos Mezarlığı'na götürüldü.

KİLYOS'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Kilyos Mezarlığı'ndaki defin esnasında Kuvatov'un benzeri Kymriniso ile çocukları Aisha, Omina, Farizat, Abubakr ve Usmon'da mezarlığa geldi. Defin esnasında bir jandarma takımı de mezarlık etrafında güvenlik önlemi aldı. Kuvatov'un benzeri ve çocukları uzun zaman gözyaşı döktü. Kuvatov'un iki çocuğu da babalarının mezarına toprak attı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar