Tabutlu, kaşıklı eylem yapan emekli astsubaylar ölüm orucu başlattı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), özlük haklarının iyileştirilmesi için Abdi İpekçi Parkı’nda ölüm orucu başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Tabutlu, kaşıklı eylem yapan emekli astsubaylar ölüm orucu başlattı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), özlük haklarının iyileştirilmesi için Abdi İpekçi Parkı’nda ölüm orucu başlattı.

    Kızılay Sakarya Caddesi’nde bir araya gelen dernek üyeleri ve aileleri, ‘İntiharlara araştırma komisyonu kurulsun’, ‘Mobbing ve ekonomik baskı intihara sürüklüyor’, ‘Birine yüzde 85, diğerine yüzde 55 ayrımcılığa son’, ‘Savaşta değil sokakta ölüyoruz’ dövizleri taşıdı. Bazı eylemciler temsili kefenle, bazıları ağızlarını bantlayarak etkinliğe katıldı. Dernek üyeleri, ayrıca yanlarında Türk bayrağı sarılı tabut taşıdı.

    Yıllarca seslerini taleplerini ilgili kurumlara ilettiklerini belirten Ahmet Keser, “İlgili kurumların bizi ötelemeye, ayrıştırmaya yönelik tavır ve davranışları sonucunda sesimizi daha yüksek bir perdeden ifade etme amacıyla Türkiye’de en radikal kararlardan birisi olan ölüm orucu kararını, yönetim olarak oy birliğiyle aldık.” dedi.

    Senelerce savaş meydanlarında kahramanca operasyonlarda çarpıştıklarını belirten Keser, şehit düşen astsubayların bugün sokaklarda ölüme terk edilmesine tepki gösterdi. Keser, “TEMAD, Türkiye’de bir yeni kültür geliştiriyor. Susan kendi hak ve hukukunu efendilikle kurumlara ileten astsubaylar artık cinnet geçirme durumuna gelmiştir.” diye konuştu.

    KAŞIK KIRAN GRUP, ÖLÜM ORUCU BAŞLATTI

    İstanbul’da bir arkadaşlarının daha önceki gün intihar ettiğini duyuran Keser, astsubayların intiharlarına dikkat çekti. Açıklamanın ardından ölüm orucu başlatacaklarını belirten grup üyeleri, yanlarında getirdikleri kaşıkları kırıp, yere attı. Bin kişilik grup, buradan Abdi İpekçi Parkı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında ‘Vur vur inlesin, genelkurmay dinlesin’ sloganları atan grup, çeşitli marşlar söyledi. Park girişinde arama noktasından geçen TEMAD üyeleri, ölüm orucu başlattı. CİHAN

Yorumlar