Tabletle eğitimde engelleri aşacaklar

Başakşehir Belediyesi’nin ‘Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz’ projesi kapsamında tertip ettiği programda 57 bedensel engelli öğrenciye tablet dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tabletle eğitimde engelleri aşacaklar

Başakşehir Belediyesi’nin ‘Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz’ projesi kapsamında tertip ettiği programda 57 bedensel engelli öğrenciye tablet dağıtıldı. Projeyi Türkiye Beyazay Derneği, İstanbul Kalkınma Ajansı ve İstanbul Valiliği yürütüyor.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva’nın da katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından okunan şarkılar ve engellilerden oluşan Kafkas Halk Dansları gösterisine yer verildi.


Programda söz alan Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, ‘Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz’ projesi ile İstanbul'da bedensel engeli nedeniyle örgün eğitimde yer alamayan ya da eğitimini yarıda bırakmak durumunda kalan öğrencilerin, evden eğitimle eğitim sistemine dahil olmalarının hedeflendiğini dile getirdi. 7-18 yaş aralığında bulunan 431 engelli öğrencinin, eğitim sistemine dahil edileceğini anlattı. "Bu çocuklarımızın hepsi eminim benden çok daha akıllılar. Benim eğitimimi aşan eğitimler alacaklardır. Onlara imkân verin, imkânsızı isteyin. Bu salonda yer alan tüm çocuklarımızın ileride mühendis avukat ve doktor olacağına eminim. Çocuklarımıza destek olan, bizleri burada ağırlayan, çocuklarımıza ve derneğimize desteklerini esirgemeyen Başkan Mevlüt Uysal'a teşekkür ediyorum." dedi.

Engellilere tabletler dağıtacaklarını kaydeden Ayva, kullanım konusunda öğrenci ve ailelerine açıklamalarda bulunulacağını belirtti. Ayva "Eğitimlerine devam eden öğrencileri, haftada bir kez kendilerine yardımcı olacak eğitime tabi tutulmuş gönüllü mentör öğrenciler ve eğitmenler ziyaret edecektir." ifadesini kullandı.


Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise nüfusun yüzde 10'unu teşkil eden engellilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından devamlı gündeme getirildiğini aktarırken, şunları kaydetti:

"Başbakanımız kamu görevlilerinin engelliler konusunda da yapması gereken görevleri olduğunu 1994'te belediye başkanı olduğunda göstermiş oldu. Bugün de tüm kamu kuruluşlarına engelliler konusunda kanunen mecburiyetler getirildi ve gelişmiş ülkelerdeki imkânları ülkemize de armağan etmek konusunda çalışıyoruz. Sadece kanunun verdiği zorunluluklar yetmez, gönüllülük de gerekiyor. Bu işin başına halden anlayan ve engellilerin durumunu daha iyi bilen insanları getirerek engellilerin sorunları çözülebilir. Biz de belediyemizde buna önem veriyoruz. Eğitim, sosyal ve günlük hayatta da elimizden geldiği kadar destek olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Şu an bu salonda tabletlerini alan çocuklarımızın eminim ki yarın meslekleriyle ilgili kurdukları hayalleri gerçek olacak. Hepinize başarılar diliyorum."

Program, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Beyazay Derneği Başkanı Milletvekili Lokman Ayva’nın öğrencilere tablet dağıtmasıyla sona erdi
CİHAN

Yorumlar