Tabletini alan öğrencilere internet şoku!

Adana’da Fatih Projesi kapsamında bugün donanım ve ağ altyapısı tamamlanan 42 okulda, 2 bin 394 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Tabletini alan öğrencilere internet şoku!

Adana’da Fatih Projesi kapsamında bugün donanım ve ağ altyapısı tamamlanan 42 okulda, 2 bin 394 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı. Vali Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı Sarıçam TOKİ Anadolu Lisesi’ndeki programa ise internet bağlantısında yaşanan sıkıntı damgasını vurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fatih Projesi kapsamında düzenlenen programda Adana genelinde bugün 42 okulda 2 bin 394 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı. Sarıçam TOKİ Anadolu Lisesi’ndeki tablet dağıtım törenine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da katıldı. Programda, Ankara’da düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı tablet dağıtım törenine internet üzerinden bağlanıldı. Okulun modem hattında yaşanan problem nedeniyle bağlantı 3G ile sağlanmaya çalışıldı. Okulun engebeli bir arazide ve şehir dışında olması nedeniyle sık sık bağlantıda kopukluk yaşandı. Tören her ne kadar canlı olarak izlense de bağlantının ara ara kopması nedeniyle Vali Hüseyin Avni Coş, Türk Telekom Bölge Müdürü ile telefon görüşmesi yaparak arızanın giderilmesi talimatını verdi. Arızaların devam etmesi nedeniyle programda üç kere bölge müdürü ile telefon görüşmesi yapılırken, Telekom tarafından okula da bir ekip gönderildiği öğrenildi. Programda yaşanan internet sıkıntısı, ders materyallerinin bakanlığın veri tabanında kayıtlı olması nedeniyle derslerin nasıl yapılacağı üzerinde soru işaretleri oluşturdu.

Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, Adana’da 3 pilot okulda uygulanmaya başlanan Fatih Projesi’nin genişleyerek devam ettiğini söyleyerek, “107 ortaöğretim okulunda 2 bin 605 adet etkileşimli tahta, 108 doküman kamera ve çok fonksiyonlu yazıcı kurulumu yapılmıştır. 107 okulumuzun 104’ünde ağ altyapısı kurulumları 2014 yılı ocak ayı itibariyle tamamlanmıştır.” dedi. Vali Coş, bugün de donanım ve ağ altyapıları tamamlanan 42 okulda öğretmenler ile 9. sınıf 2 bin 394 öğrenciye tablet PC dağıtımı yapılacaktır. Kalan 65 okulumuzun 9. Sınıf öğrencilerine ve tüm öğretmenlerine tablet PC dağıtımları periyodik olarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı. Daha sonra Vali Coş, öğrenciler ile öğretmenlere tabletlerini dağıttı.

CİHAN

Yorumlar