Tabipler, Gül'den, Sağlık Torba Yasası’nın iadesini istedi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, TBMM’de 2 Ocak 2014 tarihinde kabul edilen Sağlık Torba Yasası’nı görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Tabipler, Gül'den, Sağlık Torba Yasası’nın iadesini istedi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ederek, TBMM’de 2 Ocak 2014 tarihinde kabul edilen Sağlık Torba Yasası’nı görüştü. Heyet, Cumhurbaşkanı Gül’den, Sağlık Torba Yasası’nı TBMM’ye iade etmesini talep etti.

Çankaya Köşkü’nde bugün gerçekleşen görüşme heyetinde; TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB 2. Başkanı Prof. Dr. Gülriz Erişgen, TTB Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan, TTB merkez konsey üyeleri Dr. Filiz Ünal İncekara, Dr. Osman Öztürk, Dr. Fatih Sürenkök, Dr. Arzu Erbilici, Dr. Pelin Yargıç ve TTB Hukuk Bürosu’ndan Avukat Ziynet Özçelik yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sağlık Merkezi’nde görevli hekimlerin de katıldığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. TTB heyeti, Torba Yasa’da yer alan düzenlemelerle ilgili itirazlarını ve hekimlerin tepkilerini dile getirdi ve konuyla ilgili olarak hazırladıkları dosyayı sundu. Ardından Cumhurbaşkanı Gül’den, Sağlık Torba Yasası’nı TBMM’ye geri iade etmesini talep etti.

HEKİMLERİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Heyetin Gül ile görüşmesinde; özellikle hekimlik mesleğini yerine getirmeyi, “Ruhsatsız sağlık hizmeti sunma” adı altında bir suça dönüştüren yasa maddesinin, üniversite ve eğitim hastanelerindeki akademisyenlerin özel hastanelere kiralanmasını öngören ve hekimlere çalışma yasakları getiren “Tam Gün”, sağlıkta şiddet, aile hekimlerine getirilen nöbet zorunluluğu, kişisel sağlık verilerinin mahremiyet gözetilmeksizin paylaşılması, koruyucu hekimlik ve acil servislerde yaşanan sorunlar gündeme geldi.

GÜL: AYRINTILI İNCELEYECEĞİM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise anlatılanların kendisine mantıklı geldiğini ancak cumhurbaşkanlığını da bağlayan düzenlemeler olduğunu, konuyu hukukçuları ile birlikte ayrıntılı olarak inceleyerek kararını vereceğini dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar