Suudi işadamları, Doğu Karadeniz'in yatırım imkanlarını inceleyecek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde şubat ayında Suudi Arabistan’a yapılan ziyaretin ardından Suudi işadamları Trabzon’a iadeyi ziyarette bulundu. Sera Gölü Gül Tesisleri’nde misafir işadamları ile bir araya gelen Trabzon Valisi...

Google Haberlere Abone ol
Suudi işadamları, Doğu Karadeniz'in yatırım imkanlarını inceleyecek

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde şubat ayında Suudi Arabistan’a yapılan ziyaretin ardından Suudi işadamları Trabzon’a iadeyi ziyarette bulundu. Sera Gölü Gül Tesisleri’nde misafir işadamları ile bir araya gelen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Suudi Arabistanlı işadamlarına yapılacakları her türlü yatırımda işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

    Türkiye’nin özellikle son yıllarda Arap ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkeler için önemli bir ticaret, turizm ve yatırım adresi olduğunu ifade eden Öz, “Araplarla geçmişten gelen tarih, kültür ve inanç birlikteliğimiz bu coğrafyanın gelişmesinde çok etkilidir. Karadeniz bölgesi ve özellikle Trabzon ilimiz bu ilişkilerde önemli bir yer tutmaya başladı. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Trabzon, Rusya ve Kafkaslar, Ortadoğu ve batı ülkeleri ile önemli bir denge noktasında olması, ticarette ve turizmde önemli bir adres olduğunu göstermektedir.” dedi.

    Vali Öz, Mekke’den gelen heyetin içerisinde farklı sektörlerde yatırımcıların olmasının Trabzon-Mekke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inandığını dile getirdi. Öz, burada yapılacak her türlü yatırımda işbirliğine hazır olduklarının altını izdi. Bu işbirliğinin sağlam temellere kurulmasını özellikle istediğini anlatan Öz, “Bizim için Mekke ve Medine’nin çok farklı bir anlamı var. Dolayısıyla sizleri burada misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu ziyaretler güzel diyalogların kurulmasına ve işbirliklerin gelişmesine vesile olacaktır.” diye konuştu.

    Mekke Ticaret Komitesi Başkanı Hasan Kensari de inanç birlikteliğinin toplumları birbirine bağlayan en önemli unsur olduğuna dikkat çekti. Trabzon’un son dönemlerde turizm ve yatırım açısından dikkat çeken bir il olduğunu belirten Kensari, "Türkiye körfez ülkelerinin gözdesi oldu ve hep dikkatlerini buraya yönlendirdiler. Burada yatırım yapan birçok Arap ülkesi var. Bunun yanında yatırım için sırada bekleyenler var. Geçen yıl Suudi Arabistan’dan Trabzon’a 200 bin ziyaretçi geldi. Bu önümüzdeki dönemlerde de daha çok artacaktır. Trabzon şehir olarak her açıdan çok güzel. Tüm ümidimiz buraya daha çok turistin gelmesi ve yatırım yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

    Suudi işadamları Trabzon’da yapacakları bazı görüşmeler ve ziyaretlerin ardından şehrin turistik mekanlarını gezecek. Daha sonra Rize’ye hareket edecek heyet, bölgedeki ticaret imkanlarını inceleyecek ve pazartesi günü ülkelerine dönecek. CİHAN

Yorumlar