Suudi heyet, sosyal belediyecilik anlayışına hayran kaldı

Samsun'daki gezilerine devam eden Suudi Arabistanlı iş adamı ve gazeteciler, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelere hayran kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Suudi heyet, sosyal belediyecilik anlayışına hayran kaldı

Samsun'daki gezilerine devam eden Suudi Arabistanlı iş adamı ve gazeteciler, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projelere hayran kaldı.

Türkiye Cidde Büyükelçiliği Basın Ataşeliği ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Samsun İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine şehre gelen Suudi Arabistanlı iş adamı ve gazetecilerin kentin doğal, kültürel, tarihi ve turistik mekânlarına yönelik gezileri sürüyor. Arap heyet, resmi ziyaretler kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Samsun Valiliği ve Samsun Ticaret Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ile görüşen iş adamı ve gazeteciler, Samsun ekonomisiyle ilgili sorular sordu. Heyet başkanı iş adamı Nejdet Katipzadeler, Suudi Arabistan'da en çok oto yedek parçasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Samsunlu iş adamlarını bu fırsattan yararlanmaya davet etti.

Arabistan'a, İstanbul ve Ankara'dan çok sayıda iş adamının gelip gittiğini dile getiren iş adamı Nejdet Katipzedeler, "Samsunlu iş adamlarını göremiyoruz. Oysa Arabistan'da Türk malları çok tutuluyor. Kalitesi ve güvenilirliğinden dolayı Türk mallarına büyük önem veriliyor. O nedenle Türk iş adamları ve sanayicilere ihtiyaç var. Samsunlu iş adamları da bu potansiyelden faydalanabilir. Şu an en çok oto yedek parçalarına ihtiyaç var. Çin mallarına güven olmuyor. Bu çok ciddi bir sıkıntı. Bu nedenle oto yedek parça sektöründe iş yapacak sanayicilerin olması lazım. Suudi Arabistan'daki bu büyük potansiyelin değerlendirilmesi lazım. Bunun için de Samsunlu iş adamlarını davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Oda başkan yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ise Samsun'un, Suudi Arabistan ile ticaretinin bulunmadığının altını çizerek, ekonomik iş birliğinin kurulması ve geliştirilmesi adına hazırlık yapacaklarını kaydetti.

Resmi ziyaretlerin ardından, Bandırma Müze Gemisi'ne giden Arap heyet, gemiyi dolaştı. Atatürk'ün Samsun'a çıkarken kurmaylarıyla yaptığı toplantıyı canlandıran heykellere büyük ilgi gösteren Arap gazeteciler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkiye’de deniz üzerine yapılan ilk kablolu su kayağı tesisi olan Su Kayağı Merkezi'ne (Sukay) büyük ilgi gösteren ve uzun süre burada gezip su kayağı yapan vatandaşları izleyen Arap gazeteciler, yetkililerden tesisi hakkında bilgiler aldı ve röportaj yaptı.

Ardından, Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi ve Kampı'na gelen Arap heyet, engelli vatandaşlara verilen hizmetlerle ilgili merkez sorumlusu Eda Günaydın'dan bilgi aldı. Engellilerin havuzdan nasıl yararlandıklarını görüp, dinlenme ve rehabilitasyon ünitelerini, yemekhane ve sportif alanlarda incelemelerde bulunan heyet, projeye hayran kaldı. Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi'nden çıkmak isteyemeyen Arap heyet, Samsun'daki engelli vatandaşların çok büyük hizmete sahip olduklarını vurguladı. Arap gazeteciler, sosyal belediyecilikte Samsun'un önemli bir marka olduğunu gördüklerinin altını çizerek, Mekke'ye döndüklerinde nazar değmemesi için Başkan Yılmaz'a dua edeceklerini ve hayata geçirilen hizmetleri yayın organlarında işleyeceklerini bildirdi.




CİHAN

Yorumlar