Suudi Arabistanlı işadamı Antalya'ya cami yaptırdı

Suudi Arabistanlı işadamı Antalya’nın Aksu ilçesindeki Kundu oteller bölgesine cami yaptırdı. Her yıl tatil için geldiği bölgede namaz kılınacak yer bulmakta problem yaşadığı için bu kararı alan Suudlu işadamı Şeyh Abdulaziz Bin İbrahim...

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistanlı işadamı Antalya'ya cami yaptırdı

Suudi Arabistanlı işadamı Antalya’nın Aksu ilçesindeki Kundu oteller bölgesine cami yaptırdı. Her yıl tatil için geldiği bölgede namaz kılınacak yer bulmakta problem yaşadığı için bu kararı alan Suudlu işadamı Şeyh Abdulaziz Bin İbrahim Al-İbrahim, yapımı tamamlanan caminin açılışına katıldı. Açılış dolayısıyla Kundu köyünde yaşayanlara ve cami cemaatine çok sayıda Kur’an-ı Kerim meali, hurma ve zemzem suyu dağıtıldı.

Suudi Arabistanlı işadamı olduğunu ifade eden Şeyh Abdulaziz Bin İbrahim Al-İbrahim, her türlü hayır işinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Antalya’da cami yaptırma fikrinin her yıl yaptığı seyahatler sırasında ortaya çıktığını belirten Suudlu iş adamı insanların daha rahat bir ortamda ibadet etmesini arzuladığını dile getirdi. Bundan sonraki dönemlerde de Antalya’da tatil yapmaya devam edeceğini anlatan işadamı, cami ve külliyenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Caminin açılışı Cuma namazıyla gerçekleşti. Açılış nedeniyle kalabalık caminin dışına kadar taştı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de açılışa katıldı. Vali Öztürk Antalya'ya böyle bir cami kazandırıldığı için iş adamına teşekkür etti.

Açılışa Suudi Arabistan’da bulunan ve İslam’ın ilk mescidi özelliğini taşıyan Kuba Camiinin imamı Şeyh Salih Avat el-Muğanisi de davetli olarak katıldı. Açılış nedeniyle vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Yaklaşık bin 500 kişinin ibadet edebileceği cami klasik Anadolu camileri mimarisiyle inşa edildi. Çocuk oyun alanı ve dersliklerin olduğu cami bir külliye özelliği taşıyor. CİHAN

Yorumlar