Suudi Arabistan'da darbe girişimi anlatıldı

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Darbe girişimiyle ilgili...

Google Haberlere Abone ol
Suudi Arabistan'da darbe girişimi anlatıldı
Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Darbe girişimiyle ilgili Cidde Başkonsolosluğu İkametgahında Basın Ataşeliğinin organizasyonuyla yapılan toplantıya, basın mensupları ile sosyal medya temsilcileri katıldı.

Program sırasında darbe girişimi gecesi sivil halkı ve kurumları hedef alan saldırılarla ilgili görüntülerin yer aldığı video izlendi.

Ayrıca Türkiye'nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer, darbe girişimi ve sonrasında yaşanan süreci anlatan sunum yaptı.

Başkonsolosluk Basın Ataşesi Bahattin Akyön, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının, darbe girişimini anlatmak ve Türkiye'deki olaylar hakkında yayılan yanlış birçok haberin düzeltilmesi için düzenlendiğini belirtti.

Toplantıya, olayların iç yüzünü aktaracak kişiler oldukları için basın mensupları ile sosyal medya temsilcilerini davet ettiklerini kaydeden Akyön, programa çeşitli kurumlarda 25 basın mensubunun katıldığını ifade etti.

Akyön, "Biz Türkiye'nin temsilcileri olarak, başarısız darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'yü ve örgütün bulunduğu ülkelerdeki çalışmalarını, faaliyetlerini doğru tanıtmaya ve bu ülkeleri uyarmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar