Sütün önemini resimlediler

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortak çalışması üzerine Dünya Süt Günü için düzenlenen 'Süt ve sütün insan sağlığı üzerindeki etkisi' konulu resim yarışmasında sütün önemini en güzel vurgulayan...

Google Haberlere Abone ol
Sütün önemini resimlediler

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ortak çalışması üzerine Dünya Süt Günü için düzenlenen 'Süt ve sütün insan sağlığı üzerindeki etkisi' konulu resim yarışmasında sütün önemini en güzel vurgulayan 3 öğrenciye ödülleri verildi.

    3. sınıflar arasında düzenlenen süt ve sütün insan sağlığındaki önemi konulu resim yarışmasına çok sayıda katılım gerçekleşti. Yapılan değerlendirme sonucunda 3 öğrencinin çalışması ödüle layık görüldü. Dünya Süt Günü ve Süt Haftası dolayısıyla İlçe Tarım Müdürlüğü'nde yapılan törende konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen, "Bildiğiniz gibi 21 Mayıs Dünya Süt Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanıyor. Bu anlamda ülkemizde 21-28 Mayıs arası Süt Haftası olarak ilan edilmiştir. Süt denince tabi insanlar bazen biraz duyarsız kalabiliyor ama bilhassa çocuklar ve yaşlılar için olmazsa olmaz bir besin kaynağıdır. Bizlerde bakanlık olarak gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek Sağlık Bakanlığımızla birlikte bildiğiniz gibi okullarda süt kampanyası başlattık. Amaç ülkemizdeki insanların süt tüketimini biraz daha artırabilmek ve çocuklarımızın gelişimlerine biraz daha katkı sağlamaktı. Süt kampanyası sayesinde bu oran mümkün olduğunca yukarı çekilmeye çalışılıyor.” dedi.

    Ayrıca Esen, “Bu içinde bulunduğumuz Dünya Süt Günü ve Süt Haftası sebebiyle bizde bir etkinlik yapalım dedik. Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüştük. Çok güzel bir çalışma olacağını söylediler. Yine Ünye İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman her türlü desteği vereceğini söyleyince bizde bu hafta böyle bir etkinlik düzenledik. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak 3. sınıflara konuyla ilgili olarak süt haftası süt günüyle ilgili resim yarışması düzenledik. Yarışmaya yoğun bir katılım gerçekleşti. Yapılan derecelendirme sonucunda 3 öğrencimizin çalışması ödüle layık görüldü. Şimdi onlara ödüllerini vereceğiz.” şeklinde konuştu.

    Yapılan açıklama sonrasında yarışmada başarı sağlayan 3 öğrenciye ödülleri verildi. Yarışmada 3. olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencisi Can Garipoğlu’na ödülünü Ünye İlçe Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman verdi. 2. Olan Şehit Hüseyin Başaran İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencisi Feyza Başaran’a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ve yarışmada 1. Olan Yunus Emre Ortaokulu 3.sınıf öğrencisi Yasemin Kaya’ya ise İlçe Tarım Müdürü Yetkin Esen tarafından verildi. CİHAN

Yorumlar